2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hat román és egy magyar fotós is döntős a Sony World Photography Awardson

2017. február 28. 14:25, utolsó frissítés: 14:32

Összesen hat román és egy magyar fotós döntős a Sony World Photography Awards fotópályázaton, ahová négy kategóriában - Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák Fókusz - lehetett nevezni.

Professzionális Építészet kategóriában Adi Bulboacă bukaresti és Hlinka Zsolt budapesti fotós lett döntős. Bulboacă a balatoni Silver Beach hotelről készült képeivel nyerte el a zsűri tetszését, Hlinka Városi Szimmetria elnevezésű fotósorozata a Duna partján elhelyezkedő épületeket mutatja be.

Hlinka Zsolt oldalának nyitóképeHlinka Zsolt oldalának nyitóképe


Professzionális Mindennapok kategóriában a bukaresti Ioana Moldovan lett döntős. Fotóin egy falusi háziorvos napjait követi.

Minden fotós, aki valamelyik professzionális kategóriában döntős, egyúttal az Év Fotósa díjra is pályázik, így Bulboacă, Hlinka és Moldovan is esélyes a címre.

A nyílt versenyben három román fotós került rövidlistára: Természet kategóriában Sorin Rechitan, Kultúra kategóriában Radu Dumitrescu-Elian, Retusált kategóriában pedig Alex Andrieși jutott döntőbe.

Az oldalon a díjkiosztót is Alex Andrieși képével hirdetikAz oldalon a díjkiosztót is Alex Andrieși képével hirdetik


Szintén döntős lett Taciu Rareș, aki az ifjúsági kategóriában nyerhet díjat.

Az idei fotóversenyre 183 országból összesen több mint 227 ezer nevezés érkezett. A nyeremények között a Sony legújabb digitális képalkotó eszközei, a díjátadóra szóló utazás és a 25 ezer dolláros fődíj is szerepel. A nyertesek névsorát az április 20-i londoni díjátadón hirdetik ki. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS