2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Nazareth lesz a Szent György Napok sztárfellépője

2017. március 02. 16:27, utolsó frissítés: 16:43

Idén április 22. és 30. között tartják Sepsiszentgyörgy városünnepét. A Szent György Napokat 26. alkalommal szervezik meg, idén a hangsúly a Szent György lovagra tevődik, a szervezésben pedig a Városimázs Iroda és a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársai vállalnak nagyobb szerepet, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester.

"Nagy feladat, minden évben újabb és újabb kihívás Szent György Napokat szervezni" - fogalmazott Knop Ildikó programkoordinátor, aki ismertette az idei koncepciót és pár fellépő nevét is bejelentette.

"Ismét a köztudatba szeretnénk hozni Szent György lovag legendáját, képileg és tartalmilag is, sőt, bizonyos programokat erre a mondakörre építettünk, mert szeretnénk, ha mindenki leküzdené a saját sárkányait és ez az ünnep az új kezdetet jelentené" – fejtette ki Knop Ildikó, aki bemutatta a rendezvény új logóját, amelyet a főtéren levő Szent György szobor inspirált.Vlad Maistorovici karmester és hegedűművész, a brit Robin Green (zongora) és Harry Cameron-Penny, (klarinét és basszusklarinét), valamint a sepsiszentgyörgyi Ferencz Áron (dob) és a Bukaresti Szimfonikus Zenekar adja a 26. Szent György Napok nyitókoncertjét, derült ki a sajtótájékoztatón. A legendás Queen együttes dalait szólaltatják meg, egyszerre nyújtva a klasszikus koncertek minőségét és a populárisabb zenei műfajok közvetlenségét.

Fellép az idei Szent György Napokon a Kállay Saunders Band, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál sikeres magyar résztvevőjének együttese, a világzene forrásaiból építkező, azokat a legkorszerűbb tánczenékké ötvöző bécsi Ulf Lindemann alias [dunkelbunt]. A közönség visszajelzése alapján visszatérő vendég a Şuie Paparude, a romániai elektronikus zene királya és a PASO, a ska zene magyar nagykövete. A Póka-Tátrai reGeneráció, ahogy a neve is jelzi, nemzedékek találkozását sejteti, a két zenei nagyágyú mellett a borzonti származású Baricz Gergely is a csapat tagja. A Szent György Napok utolsó napján lép fel az idei sztármeghívott a Nazareth, a legendás skót hard rock együttes, a zárókoncertet Bródy János tartja, és idén is lesz tűzijáték, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Továbbra is négy zenei helyszíne lesz a Szent György Napoknak, a főszínpad idén visszakerül a prefektúra előtti térre, a Sugás áruház előtt lesz a közösségi színpad, a Székely Nemzeti Múzeum ajánlása alapján alakítják a Múzeumkert programját és lesz Ifjúsági udvar is. A kézműves vásár kialakításáról és a lacikonyhák elhelyezéséről még zajlik az egyeztetés. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS