2019. július 21. vasárnapDániel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jódlizó dallal megy Románia az Eurovízióra

2017. március 06. 09:08, utolsó frissítés: 09:57

Ilinca és Alex Florea képviselik Romániát Kijevben, az Eurovíziós dalfesztiválon, a Yodel it című dallal, miután megnyerték vasárnap este a romániai selejtezőt.A kijevi döntőbe jutásért a következő előadók és dalok versenyeztek: Ana Maria - Spune-mi tu; Tavi Colen és Emma -We own the night; Maxim és Nicolae Voiculeţ - Adu-ţi aminte; Ramona Nerra - Save Me; Eduard Santha - Wild Child; Instinct - Petale; Cristina Vasiu - Set the Skies on Fire; Mihai Trăistariu (Mihai) - I Won't Surrender; Xandra - Walk on By és Ilinca feat. Alex Florea - Yodel It.

A vasárnapi döntőt élőben közvetítette a közszolgálati televízió. A győztes dalt kizárólag a közönség szavazata alapján választották ki.

A vasárnap esti show meghívottja volt többek között a román származású Miruna Mănescu, aki idén Svájcot képviseli Kijevben.

Magyarországot Pápai Joci képviseli az Origo című dallal.Az idei Eurovíziós dalversenyt május 9. és 13. között szervezik Kijevben, 42 ország részvételével.

Az Eurovíziós dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, az European Broadcasting Union szervezi.

Az első kiadást 1956-ban tartották Luganóban (Svájc).

Románia 1993 óta vesz részt a vetélkedőn. 2016-ban alig több mint két héttel a döntő előtt azonban kizárták a versenyből, a TVR-nek a Európai Műsorsugárzók Uniójával szemben felhalmozott adósságai miatt. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS