2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ibsen Rosmersholmját mutatja be a kolozsvári magyar színház

2017. március 14. 09:49, utolsó frissítés: 10:25

Henrik Ibsen Rosmersholm című művét állítja színpadra a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A bemutató pénteken, március 24-én 18 órától lesz, a következő előadás március 29-én, szintén 18 órától.

Henrik Ibsen Rosmersholm című drámájának középpontjában a rendező olvasatában Rebekka West áll, aki házvezetőnőnek jelentkezik Johannes Rosmer lelkész családjához. A fiatal, energikus és szabadelvű nő gyökerestül felforgatja Rosmer és felesége, Beaté életét.Andriy Zholdak, az előadás rendezője a bemutatót megelőző sajtótájékoztatón elmondta, az előadás egyik különlegessége, hogy a színészek már a közönség érkezése előtt elkezdik játszani a történetet, ami a tapsrend után is folytatódik – ez újszerű megközelítését jelenti a színészi munkának. Ebben a rendezésében Zholdak az esztétikájára jellemző metafizikus, szürrealista elemek kiiktatására törekedett, így az előadás elsősorban a felfokozott színészi jelenlétre épít. Az egyszerű, monokróm látványvilág szintén organikusan segíti a játékot.

Bács Miklós, aki az előadásban Kroll professzor szerepét alakítja, úgy látja, igazi eseményt jelent a társulat életében ez a próbafolyamat: egyszerre volt lehetőségük alkotni, szakmailag fejlődni és egyszersmind emberileg is változni. Színészként ritkán nyílt alkalma megtapasztalni ezt a fajta alkotómunkát – tette hozzá. Kicsid Gizella hipnózishoz hasonlította az előadás létrejöttének folyamatát.

Az előadásban Bodolai Balázs, Imre Éva, Kicsid Gizella, Bács Miklós, Viola Gábor és Sigmond Rita látható. Az előadást Andriy Zholdak rendezte, ő jegyzi a dráma adaptációját, valamint a fénytervet is. Díszlet: Andriy Zholdak és Daniel Zholdak, jelmez: Daniel Zholdak, szöveg és dramaturgiai asszisztens: Ioana Mălău, zene: Vladimir Klykov, rendezőasszisztensek: Vajna Noémi, Kovács Kinga, a díszlet- és jelmeztervező asszisztense: Lőrincz Ilona.Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztáránál naponta 10-14 óra között és előadások előtt másfél órával, valamint a www.biletmaster.ro weboldalon. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS