2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megkezdődött 3. Könyvturi, élő könyvekkel és 4000 hazavihető könyvvel

2017. március 31. 15:54, utolsó frissítés: 15:54

Harmadik alkalommal szervezik meg a Könyvturit március 31. és április 1 között, Kolozsváron a Szabók Bástyájában, ahol bárki frissítheti otthoni könyvtárát, hisz közel 4000 könyv közül választhat. Élő Könyvekkel is meg lehet ismerkedni, a kicsiknek gyerekfoglalkozásokat tartanak, a nagyobbakat pedig többek között kerekasztal-beszélgetésekre, slam poetryre várják.
Sokféle könyv közül lehet választani: szépirodalom, szakkönyvek, versek, gyerekirodalom, utazás, román nyelvű és egyéb külföldi nyelveken írt könyveket vihetnek haza az érdeklődők, a megmaradt könyveket pedig a nagysármási szórványiskolának adományozzák.
A program másik fele az Élő Könyvtár, amely lehetővé teszi, hogy a résztvevők megismerkedhessenek olyan személyekkel, akik a hétköznapjaink részét alkotják, de mégsem ismerjük a munkájukkal járó nehézségeket, a hátterét, így a társadalom gyakran megbélyegezi őket. Lehet beszélgetni mentőssel, színésszel, temetkezési vállalkozóval, portással, tehergépjármű vezetővel, rendezvényszervezővel, telefonközpont-kezelővel, operai súgóval, gyógytornásszal is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS