2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tehetségnapot tartott a Nyilas Misi Egyesület Kolozsváron

2017. április 08. 11:06, utolsó frissítés: 11:06

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület működésének 14. évében, 2017. április 1-jén ötödik alkalommal szervezett Tehetségnapot Kolozsváron a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban.

A rendezvényen 21 jelenlegi és volt ösztöndíjas mutatkozott be: 12 középiskolás tanuló 6 egyetemi hallgató és 3 diplomás, a munkaerőpiacon már elhelyezkedett fiatal.

A résztvevőket az egyesület alapítói és vezetői, É. Kiss Katalin és Péntek János nyelvészprofesszorok, illetve Bálint-Benczédy Ferenc unitárius püspök és Barabás János vezető konzul köszöntötték. Első alkalommal került átadásra az Oplatka András történészprofesszor felajánlásából alapított Bánffy Miklós Ösztöndíj, kedvezményezettje Isztojka Máté egyetemi hallgató. A műsort egy volt és egy jelenlegi ösztöndíjasuk, Marosán Csaba és Vizeli Ibolya vezette.

Az Erdély különböző területeiről érkezett ösztöndíjasok tanulmányi eredményeikről, konferenciaszerepléseikről, versenyeredményeikről számoltak be, bemutatták kutatási eredményeiket, művészi produkcióikat, szavaltak, énekeltek. A közönség szintén olyanokból állt, akik közvetlenül érdekeltek a program működésében, működtetésében: támogatókból, a kuratórium tagjaiból, a diákok jelenlevő tanáraiból, hozzátartozóiból.

A tanulók bemutatói mellett a rendezvény kötetlen beszélgetésre is lehetőséget nyújtott.
A Tehetségnap az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Tehetség Program keretében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által jóváhagyott NTP-HTT-M-16-0007 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Az egyesület tevékenységéről, illetve a rendezvény további részleteiről a www.nyilasmisi.ro oldalon olvashatnak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS