2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hivatalosan elismert országos vetélkedő lett a Teleki Pál Földrajz-Földtan Verseny

2017. április 09. 09:11, utolsó frissítés: 09:11

Elismerte hivatalos országos vetélkedőként a román oktatási minisztérium a Teleki Pál Földrajz-Földtan Versenyt, amelyet már 25. éve szervez a Magyar Természettudományi Társulat. Erdélyben a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) vállalta fel a verseny szervezését és a Kárpát-medencei döntőn részt vevő diákok kiválasztását. A verseny országos szakaszát április 8-án a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában tartották.

A VII. és VIII. osztályosoknak szóló verseny megnyitóján köszöntötte a tanulókat Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A versenyt sikerült elismertetni az oktatási minisztériummal is hivatalos országos vetélkedőként, amihez a megyeelnök gratulált az RMPSZ-nek és a szervezőknek. Továbbá méltatta az RMPSZ kiemelkedő munkáját, amellyel a kisebbségi oktatást segíti. A diákoknak azt mondta, hogy minden tantárgy ismerete fontos, így a földrajz szeretete is újabb és újabb lehetőségeket nyit meg az az iránt érdeklődők előtt. VII. és VIII. osztályosként pedig már felmerül a pályaválasztás kérdése, ami miatt szintén fontos, hogy eldöntsék, milyen terület iránt érdeklődnek. A versenyen részt vevők már mindannyian nyertesek, mondta Borboly Csaba, földrajztudásuknak köszönhetően már el tudnak igazodni a világban.

A verseny díjkiosztó ünnepségét délután az Apáczai Csere János Pedagógusok Házában tartották, minden diák ajándékcsomagban részesült, illetve külön díjazták a legjobb eredményt elért öt tanulót a hetedikesek és a nyolcadikosok közül is.

A VII. osztályosok közül első díjat kapott Imets Eszter a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolából, második díjat Antal Teofil a székelytamásfalvi Thury Gergely Általános Iskola diákja, harmadik lett Székely-Béres Nóra az erdőszentgyörgyi Szent György Technológiai Líceumból, negyedik Domokos Zalán a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolából, és ötödik Sántha Zsolt a tusnádi Imets Fülöp Jákó Általános Iskolából.

A VIII. osztályosoknál első helyezést ért el Rokaly Barna a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskolából, a második legjobb Lakatos Tamás a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolából, harmadik lett Ferencz Lóránd a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Teológiai Líceum tanulója, negyedik helyezést ért el Kulcsár Klementina az erdőszentgyörgyi Szent György Technológiai Líceumból, és ötödik helyezést Bardocz Hunor István a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskolából. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS