2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar film is van a cannes-i versenyprogramban

2017. április 13. 13:36, utolsó frissítés: 13:51

Két magyar rendező filmje is meghívást kapott a május 17. és 28. között zajló 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjába: Mundruczó Kornél legújabb filmje az Arany Pálmáért versenyezhet, Kristóf György szlovák-magyar-cseh-francia-lett koprodukcióban készült első játékfilmjét, az Out című alkotás pedig a második legjelentősebb szekcióba, az Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) című válogatásba került be - jelentette be csütörtökön Thierry Frémaux, a világ legjelentősebb filmes szemléjének művészeti igazgatója párizsi sajtótájékoztatóján.

Mundruczó Kornél Felesleges ember munkacímen készült alkotásának végleges címe Jupiter holdja lett, ami utalás Európára.

A Filmalap sajtóközleménye szerint "a Jupiter holdja egy olyan világban játszódik, ahol elveszítettük az erkölcsi kapaszkodókat. Zuhanunk. Elfelejtettünk felfelé nézni. Korunk Európájában, olyan sorsfordító helyzetekben, mint a menekültválság nincs iránytűnk ahhoz, hogy hogyan kell helyes döntéseket hozni".

A rendező ötödik alkalommal kapott meghívást Cannes-ba. A Jupiter holdja 17 játékfilmmel versenyezhet a fődíjért, de a lista még nem végleges.

Az Out című film egyik vágója Dunai László volt kollégánk.

A díjátadó május 28-án este lesz. A nemzetközi zsűri elnöke idén Pedro Almodóvar spanyol rendező. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS