2019. december 5. csütörtökVilma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szelfizz egy műemlékkel - játékot hirdet a Korzo Egyesület

2017. április 13. 18:17, utolsó frissítés: 18:17

Idén is játékot hirdet a Műemléki Világnapon a Korzo kolozsvári műemlékvédelmi egyesület Szelfizz egy műemlékkel! címmel.

"Ugyanúgy szeretjük az Uránia-palotát, a New York kávéházat, a Farkas utcai templomot, vagy a Karolina-oszlopot - egyszóval: a műemlékeket! Éppen ezért a Műemléki Világnapon (International Day for Monuments and Sites), amelyet több mint 30 éve április 18-án ünnepelnek, kiemelten figyelünk épített örökségünkre. A tavalyi évhez hasonlóan játékosan szeretnénk közvetlenebbé tenni a kapcsolatot a műemlékek és az emberek között" - áll az egyesület közleményében.A játék feltétele, hogy a Facebookon vagy Instagramon közzétett szelfik leírásában szerepeljen a műemlék megnevezése, helyszíne, illetve a #loveheritage és a #korzo hashtagek. Akik ilyen módon megmutatják magukat kedvenc épületükkel, szobrukkal, terükkel, április 18-23. között, korzós ajándékban részesülhetnek.

Ezenkívül április 18-án az egyesület Facebook-oldalán egész napos játékban lehet résztvenni. Érdekességeket tesznek közzé több kolozsvári épületről, ezekhez pedig kérdések, feladványok fognak kapcsolódni. A helyesen válaszolók között ajándékcsomagokat sorsolnak majd ki. A nyeremények között szatyrok, jegyzetfüzetek, A 700 éves város munkafüzet és sétaultaványok szerepelnek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS