2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nemsokára el is indul a Méra Világzenei Évad: Besh o DroM koncert lesz április végén

2017. április 18. 16:03, utolsó frissítés: 16:03

Április 29-én ismét világzenétől lesz hangos a mérai csűrszínpad.

A Méra World Music fesztivál csapata majálisra megnyitja a Szarka telket és elindítja a Méra Világzenei Évadot. A Méra Évad világzenei koncertekkel, kulturális- és gyerekprogramokkal melegíti be a fesztiválra a csűrszínpadot.

Április 29-én 20 órától a Besh o droM (HU) lép a csűrszínpadra. A Besh o DroM a magyar, balkáni, cigány és közel-keleti tradicionális dallamokat ötvöz modern zenével. Nem csak zenével, egész napos gyermekprogrammal és éjszakába nyúló táncházzal is készülnek a szervezők.A teljes program ingyenes a 12 év alatti gyermekeknek. A majálisi programra a belépő 20 RON, fesztiválbérlettel ingyenes. Koncertjegyek és akciós fesztiválbérlet (99 RON) a helyszínen, az infópontnál válthatók. Akciós bérlet egyébként április 18-ig váltható, illetve a koncert idején; utána 119 lejbe kerül majd a bérlet.

Július utolsó hétvégéjén (július 27-30.) újra Méra lesz a világ közepe. A Méra World Music fesztivál szervezői, a KOOHO építészei és a MókaTár csapata az évezred slágereivel, különleges élményekkel és egyedi fesztiválhelyszínnel várnak kicsiket és nagyokat. Színpadra lépnek a magyarországi világzene legnagyobb sztárjai (Pál István Szalonna, Balogh Kálmán, Bede Péter, Both Miklós, Gombai Tamás, Doór Róbert, Mester László, Lakatos Róbert, és természetesen Herczku Ágnes és Korpás Éva), akik joggal nevezik magukat Rendhagyó Prímástalálkozónak (HU). A Brigan (IT) zenekar hozza Mérára a napsütést és igazi mediterrán hangulatot. A Beltaine (PL) zenészei a hagyományos kelta zenét szövik bele 21. századi hétköznapokba. A Fanfara Transilvania (RO) a jazz, funk és reggae ütemeknek ad csalhatatlan balkáni ízt.

>>>Ennél tökéletesebb helyszínen nem is lehetne egy világzenei fesztivál - tavalyi képriportunk a Méra World Musicról


Méra csupán 13 km-re van Kolozsvártól. A Szarka telekre könnyen ki lehet jutni busszal (M34-es járat), vonattal, biciklivel vagy autóval. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS