2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gondolkodtál már szólóelőadás létrehozásán? Temesváron az egyik leghíresebb performertől tanulhatsz

2017. április 21. 14:00, utolsó frissítés: 14:00

Ivo Dimcsev performer, a temesvári Eurórégiós Színházfestivál (TESZT) egyik visszatérő alkotója közismert arról, hogy provokatív és merészen fizikális darabjaival tabukat döntöget. Munkájában a performanszművészet, tánc, színház és képzőművészet ötvöződik lehengerlő muzikalitással. A fesztivál nézői idén is láthatják a világhírű performert, ugyanis május 28-án a TESZT zárókoncertjén Songs from My Shows címmel saját előadásaiból ad elő dalokat.

Előadói tevékenysége mellett Dimcsev tanárként is elismert, a TESZT hagyományos oktatói programja keretében idén az ő vezetésével kerül sor négynapos műhelymunkára. Workshopjának címe: Do yourself a favour! (Tegyél magadnak egy szívességet!). A résztvevők a műhelymunka ideje alatt lehetőséget kapnak arra, hogy szólóelőadásaik létrehozásán dolgozzanak Ivo Dimcsev mentorálásával. „Különböző lehetőségeket ajánlok fel a szólóelőadás kidolgozására. Mindenki önálló utat jár be saját színpadi szövegének létrehozásában, a térrel, a tárgyakkal, a környezetével való bánásmódban, a különböző döntések meghozatalában. A cél, hogy a workshop végére érve minden résztvevő koherens szólóelőadással rendelkezzen, amely a lehető legjobban kifejezi az alkotó művészi egyéniségét.” – írja Dimcsev a workshopról.

A műhelymunka május 24. és 27-e között zajlik Temesváron, maximum 15 személy vehet részt rajta. Korhatár: 35 év, az előadói tapasztalat előnyt jelent, de nem kizáró jellegű. Romániában, Magyarországon és Szerbiában élő személyek jelentkezését várjuk, a workshop munkanyelve angol. Kérjük, jelentkezéseiket legkésőbb április 25-ig küldjék el a workshop@teszt.ro címre, a következő csatolmányokkal:

Prózában írott önéletrajz, amelyből kiderül, hogy a résztvevő milyen előadóművészeti tapasztalatokkal és érdeklődéssel rendelkezik (terjedelem: max. egy gépelt oldal).
Rövid motivációs levél, amelyben a pályázó leírja, hogy miért gondolja fontosnak egy szóló előadás létrehozását, illetve hogyan viszonyul a műfajhoz (terjedelem: max. egy gépelt oldal)
Egy legfeljebb 2 perc hosszúságú videóanyag, amelyben a jelentkező felvázolja a tervezett szóló előadásának témáját és formai megvalósítását.


A műhelymunkán való részvétel ingyenes. A résztvevőknek saját maguknak kell gondoskodniuk az utazási költségekről, szállásról és étkezésről. A válogatás eredményéről, illetve a workshoppal kapcsolatos további gyakorlati részletekről a szervezők május 1-jén e-mailben értesítik a résztvevőket. (közlemény)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS