2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kiscsillag, Wellhello, Gryllus Vilmos a Festum Varadinum első hétvégéjén

2017. április 27. 12:23, utolsó frissítés: 12:23

Több mint 150 program, köztük egyházi alkalmak, klasszikus és könnyűzenei koncertek, kiállítások, színházi előadások, tudományos ülésszakok és ifjúsági események várják idén az érdeklődőket a május 7-21. között 26. alkalommal megszervezett Festum Varadinumon.

Május ötödikén könnyűzenei előrendezvényekkel nyit a 26. Festum Varadinum: 20 órától három kávéházban is koncertekre várják a rajongókat. A Gekko Pub rendezvénytermében az AK26 zenekar, a Moszkva Kávéházban pedig az Elefánt zenekar lép fel, a Bodega Kávéházban pedig ingyenes Aurevoir-koncertre kerül sor. A Gekko Pub és a Moszkva Kávéház eseményeire jegyek elővételben, illetve a helyszínen kaphatók.Május hatodikán tíz órától kezdődik a VI. Európai Fotográfiai Fesztivál, amelynek idén a Nagyváradi Vármúzeum ad otthont. Az Euro Foto Art Egyesület szervezésében megrendezendő eseménysorozat programjában fényképészeti kiállítások és workshopok is helyet kaptak.

Szintén május 6-án, 12 órától a Körösvidéki Múzeumban nyitják meg a Puskás Ferenc emlékkiállítást, amelyet 14 órától a Varadinum kupa labdarúgó gála követ. 18 órától rendhagyó Törzsasztal Könyvdélutánra kerül sor, amelyben a Noran Libro és a Naphegy kiadók újdonságait ismertetik a házigazdá. Az estet a Moszkva Kávéházban 20 órától megszervezendő ART – Po3tri összművészeti esemény, illetve a magyar könnyűzene egyik legfontosabb zenekara, a Kiscsillag Nagyváradi Várban, 20 órától kezdődő koncertje zárja.Május 7-én 11 órától ünnepi istentisztelet nyitja az egyházi események sorozatát: az Unitárius Templomban szószéki szolgálatot végez Pap Gy. László, a Debreceni Unitárius Egyházközség lelkésze.A Vársáncban ugyanakkor változatos programok várják az érdeklődőket a Mindenki Majálisa! elnevezésű, immár hagyományos rendezvényen. A magyar tannyelvű iskolák, illetve intézmények bemutatkozóit követően a Vársáncban felállított színpadon Magyarország legnépszerűbb zenekarai koncerteznek: 16 órától Gryllus Vilmos, 17 órától a Desperado, 18 órától pedig a Soulwave zenekar lép színpadra. Az estet a magyar könnyűzene kiemelkedő alkotói zárják: 19:30-tól a Wellhello, 21 órától pedig Szikora Róbert szuperprodukcióira kerül sor.

A Festum Varadinum első hétvégéjének teljes programja az Időgépen, az esemény Facebook-oldalán, illetve a közintézményekben ingyenesen terjesztett műsorfüzetekben olvasható.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS