2019. december 5. csütörtökVilma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Boban Markovic, az Ocho Macho és Lajkó Félix is fellép a Double Rise-on

2017. május 09. 09:46, utolsó frissítés: 10:32

Nemzetközi és magyar fellépőkkel bővül a második torockói Double Rise, Erdély legnagyobb zenei és összművészeti fesztiváljának line up-ja.

A Csík Zenekar, Quimby, Margaret Island, Kistehén, Mary Popkids, Ladánybene 27, ByAlex és a Slepp, Bagossy Brothers Company, The Biebers, Palma Hills, Parno Graszt, Buda Folk Band, Szalonna és bandája után a következő hét a nagyszínpados bejelentésekről fog szólni!

Július 2-án, vasárnap „debütál” a Double Rise Fesztivál első nemzetközi fellépője: a Boban Marković Orkestar zárja vasárnap a Nagyszínpad fellépőinek sorát, és fújja a talp alá valót a napfelkelőknek.A magyar könnyűzenei vonalat sokak kérésére a fesztiválközönség örök kedvence, az Ocho Macho erősíti a Double Rise Nagyszínpadán. Nyáron tehát a fiúk is megtapasztalhatják, hogy milyen is az amikor reggel kinéznek és látják hogy szemükbe süt a nap...kétszer.A virtuóz hegedűs és citerásként ismert Lajkó Félixet egy új formációban láthatjuk Torockón. Lajkó Félix és az Óperentzia az elektronikus és az akusztikus, illetve a folk- és a partyzene eddig ismeretlen ötvözetével ismerteti meg a napfelkelőket.A műfajnál maradva, a balkán-teatro-diszkó hazai (sőt műfaji) megteremtője, a sepsiszentgyörgyi sZempöl pörgeti fel a bulit, akik sajátos zenéjük mellett szédítő vizuállal teszik felejthetetlenné a sZempöl- élményt.Igazi könnyűzenei ínyencséggel is találkozhatunk Torockón: a Szabó Benedek és a Galaxisok olyan különleges magyar zenekar, akiknek szövegében a huszonévesek kétségei, vágyai és félelmei jelennek meg, zeneileg pedig Cseh Tamás, az Illés, és a The Magnetic Fields hatása érezhető.

Felejthetetlen partyt csapott a tavalyi Bulisátorban DJ Shiver, így sajátos ütemeit idén is visszhangozatja majd a Székelykő.

Magyarországon az év elektronikus albuma Fonogram-díját idén egy fiatal, tehetséges duó, a Belau kapta. A formáció számos neves énekesnővel dolgozott együtt (Antonia Vai, Dallos-Nyers Boglárka, Myra Monoka, Herrer Sára, Szécsi Böbe ). Idén nyáron a Double Rise színpadán négy fős zenekari felállásban hallhatjuk őket.

Elindult a jelentkezés a Double Rise első zenekari workshopjára is, ahol Ferenczi György és a Rackajam a koncertszervezés, turnézás fortélyaiba enged bepillantást, és segít az előrelépésben az erdélyi zenekaroknak június 29-én délután, és június 30-án délelőtt. Részletek és jelentkezés ezen az űrlapon.

A szervezők szerint új nagyszínpados zenekarok bejelentése napokon belül ismét várható. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS