2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

17 ország művésze vesz részt Románia legrégebbi dzsesszfesztiválján Nagyszebenben

2017. május 12. 18:29, utolsó frissítés: 18:29

17 ország művésze fog fellépni Románia legrégebbi dzsesszfesztiválján, a 47-ik Sibiu Jazz Festival keretében, amelyre május 18-a és 21-e között kerül sor, tájékoztatták pénteken az Agerpres hírügynökséget a szervezők.

"17 országból összesen 120 művész érkezik Nagyszebenbe, hogy megörvendeztesse a világ összes sarkából érkező közönséget. Jövő héten csütörtöktől vasárnapig 19 órától keleti, latino vagy bluesos beütésű dzsessz akkordok szólalnak meg a Kis Piac téren" - írja a közlemény.

A Kis Piac téren berendezett színpadon olyan nemzetközileg elismert művészek lépnek majd fel mint De La Purissima a spanyol bandájával, a kubai Yilian Canizares, a szíriai Mozayek Band, de élő koncertet adnak olyan romániai művészek is mint az Accord Vibes, Sárosi Péter & Azara, Irina Popa, DJazz & Happy Sins és a Jazzapella.

A romániai művészek fellépéseit a Sibiu Jazz Festival "Romanian Jazz Meeting" elnevezésű kísérleti projekt keretében tartják és célja, hogy külföldön is megismertessék a hazai művészeket a Europe Jazz Network platform segítségével.

A fesztivál szervezői egy turisztikai körutat is kitaláltak a dzsessz zene rajongói számára.

"A művészetek kedvelői elsétálhatnak a Tanácstoronyig, ahol Jakab Tibor fotókiállítását tekinthetik meg. A Focus Jazz projekt keretében megnyitott Jazz Body Sounds kiállítás, amellyel a New-Yorkban tanult fotográfus a dzsessz és a női formák szépsége előtt tiszteleg. Szintén ehhez a projekthez kapcsolódik a Jazz - Lélek és forma, Eugen Petri nagyszebeni szobrászművész kiállítása is" - írja az idézett forrás.

A Focus Jazz keretében nyílik meg a Stefan Orth grafikus által készített fesztiválplakátok kiállítása is, de lesz Jam Session a konyhában, amelynek keretében Oana Igretiu híres régi receptek alapján készít ételeket csütörtöktől vasárnapig.

A gyerekek számára a szervezők a Gong színházban szerveznek interaktív zeneoktatási foglalkozásokat.

Bővebb információkat a www.sibiujazz.ro találhatnak az érdeklődők. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS