2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MayDays: mozgalmas hetet zárt a kolozsvári fiatalság

2017. május 24. 16:47, utolsó frissítés: 16:47

Május 15-22-e között sem unatkozott az ifjúság, hiszen szinte minden napra akadt valami izgalmas program. A jam szerelmeseit ismét tárt karokkal várta a Váróterem Projekt a ZUG Zone-ba május 15-én, a már megszokott hétfő esti nyolc órára.

Csütörtökön, 18-án Cātālin Bocîrnea egyéni előadását láthatták az érdeklődők aznap este szintén a ZUG Zone-ban, de aznap került sor a KMDSZ Karrier iroda egyik képzése is. A képzés témája a hatékony tanulás volt, ezzel kapcsolatos kérdésekre adott választ előadásában Szilágyi Géza, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem oktatója.

A hét egyik legnagyobb volumenű eseménye a XX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) volt, május 18.-21. között. A négynapos tudományos konferencia szintén csütörtökön kezdődött, összesen 315 fiatal nevezett be dolgozatával, amelyeket mintegy 150 zsűritag bírált el. A díjazottak névsorát itt lehet megtekinteni.

Szombaton a KIFOR (Kolozsvári Ifjúsági Fórum) és a Családi majális elfoglalta Törökvágást. Változatos gyerekprogramokkal készültek a szervezők, számos család kilátogatott és töltötte ott a szombat délutánt, felhőtlen hangulatban. A napot a Tárkány Művek koncertje zárta.

Vasárnap, 21-én este aki nem az ETDK zárógáláján vett részt, az bizonyosan a The Shelterben bulizott, hiszen Csabika és Bandája játszott aznap este. A feltörekvő zenekar tagjai Dobai Csabika (ének, gitár), Bíró Endre (dob), Gál Lóránt (basszusgitár) és Kövecsi Norbert (gitár).

A MayDays keretében zajló programok jövő héten is folytatódnak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS