2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jön a TIFF-re Armand Assante

2017. május 25. 12:56, utolsó frissítés: 12:56

Újabb meghívottakat jelentett be a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál, Armand Assante és Clotilde Courau is részt fog venni a kolozsvári fesztiválon a már bejelentett Alain Delon és Derek Jacobi mellett.

Armand Assante, Dragoș Buliga rendezésének, a The Wanderers című fantasy-horror kolozsvári díszbemutatójára érkezik a városba. A szinopszis szerint létezik Erdélyben valami valóságosabb és félelmetesebb, mint a vámpírok, és olyan kultikus erdélyi helyszíneken forgatták, mint Berethalom, Nagyszeben vagy Segesvár. A vetítésen itt lesz a film másik szereplője Răzvan Vasilescu is.

A szervezők közlése szerint a versenyszekció zsűrijében foglal majd helyet Clotilde Courau francia színésznő, akinek a L’Ombre des Femmes című filmben láthatja majd a közönség szerepelni. De a zsűriben lesz Muhi András, aki többek között a Testről és lélekről, illetve az Ernelláék Farkaséknál című filmek producere. Mindkettőt vetítik majd a TIFF-en. De megerősítették a szervezők a korábban már bejelentett Borbély Alexandra részvételét is a fesztiválon. Ő a Testről és lélekről egyik főszereplője.

A már említetteken kívül a brit Elizabeth Karlsen (Carol, Youth) producer, Geoff Andrew (Sight & Sound) kritikus és Marian Crișan rendező lesz benne a versenyszekció zsűrijében.

A román hírességek közül részt vesz a TIFF-en Tora Vasilescu, akit a De ce trag clopotele, Mitică? című Lucian Pintilie film és a Să mori rănit din dragoste de viață című dráma vetítésére érkezik. Ez utóbbin itt lesz majd Gheorghe Visu is. De emellett 1oo de lei című 1973-as Mircea Săucan-filmet is szereplőivel nézhet meg a közönség.

A fesztivál korábban bejelentett híres résztvevőiről itt lehet olvasni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS