2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négy díjat kapott a bukaresti vígjátékfesztiválon a marosvásárhelyi Retromadár

2017. június 05. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Négy díjat nyert a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Radu Afrim: Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című előadása a Bukarestben megszervezett Román Vígjátékok Fesztiválján (festCO).

Az idén tizenötödjére megszervezett fesztivál 2017. május 27. – június 4. között zajlott Bukarestben a Teatrul de Comedie (Komédia Színház) szervezésében. A versenyprodukciókat értékelő szakmai zsűri tagjai Maria Zărnescu színikritikus, a zsűri elnöke, Emilia Dobrin és Mihai Bisericanu színművészek, Lia Manțoc díszlettervező és Erwin Șimșensohn rendező voltak.

A Teatrul de Comedie Radu Beligan termében megtartott 2017-es festCO GÁLÁN a Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan előadásért a társulat és az alkotók több díjat érdemeltek ki. Ebben az évben a zsűri úgy döntött, hogy nem oszt ki egyéni alakítási díjakat, hanem azokat összevonva egy egész szereposztásnak ítéli oda.

A Retromadár... a legjobb előadásért, a legjobb rendezésért, a legjobb előadóért és a legjobb díszletért járó díjat is megkapta.

A díjátadón részt vett Irina Moscu díszlettervező, aki felolvasta Radu Afrim üzenetét is,valamint Andrei Cozlac video-mapping tervező, B. Fülöp Erzsébet és László Csaba a szereposztás képviseletében és Gáspárik Attila a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház képviseletében.

Ugyancsak a 2017-es festCO GÁLÁN osztották ki a XI. kiadásához érkezett Román vígjáték versenyének díjait is, melyeket Delia Nartea színésznő, Bobi Pricop rendező és Adrian Lustig drámaíró döntése alapján ítéltek oda. A versenyen a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának teatrológus munkatársa Andreea Radu Inventar / Leltár című színművével megosztott harmadik helyezést érdemelt ki.

A Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan előadás Magyarország egyik legrangosabb fesztiválján – a POSZT programjában is megtekinthető június 11-én, 21.00 órától a Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínpadán.

Az előadás Marosvásárhelyen legközelebb 2017. június 6-án, kedden délután 5 órától és 7-én, szerdán este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. A június 7-i előadás román és angol felirattal követhető. Jegyek válthatóak a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865) és online a www.biletmaster.ro honlapon. Az előadásra az idei évad béretei is érvényesíthetők. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS