2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csereberélős könyvkuckókat állítanak fel Csíkszereda központi parkjában

2017. június 16. 15:50, utolsó frissítés: 15:52

Új kezdeményezéssel csatlakozik a Spektrum Oktatási Központ az olvasást népszerűsítő csíkszeredai programokhoz: ingyenes kiskönyvtárakat állítanak fel Csíkszereda központi parkjában.

A parkban három házikó formájú könyvszekrény kap helyet, amelyben szabadon és ingyenesen kölcsönözhető könyveket helyeznek el, illetve ahová a helyiek is hozhatnak könyveket.E kezdeményezésnek Nyugat-Európában sokfelé ismert már előképe, a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kultúra közkinccsé tételén túl a közösség-formálást és a felelős közvagyon-használatot is nagyban ösztönzi - írja a kezdeményezők közleményében.

"A működési szabályzat egyszerű: Vegyél kölcsön egy könyvet, olvasgasd a parkban! Vagy vidd haza, majd hozd vissza, miután kiolvastad! Ha megtartanád vagy továbbadnád, hozz helyette egy másikat!" - írják.

A cserekönyv-kuckók felügyeletét és karbantartását is a Spektrum Oktatási Központ fogja végezni.

A kuckókat június 22-én, csütörtökön állítják fel. Előző napon, június 21-én, szerdán a faházikókat a Tanulók Háza által szervezett rajztábor tanulói festik ki Váncsa Mónika tanár közreműködésével. Ezt a tevékenységet a táborozó gyermekek szerdán délelőtt 10 órakor kezdik, helyszíne – jó idő esetén – a központi park, rossz idő esetén a Spektrum Oktatási központ. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS