2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Várják a jelentkezőket az idei Filozófus Táborba

2017. június 19. 11:13, utolsó frissítés: 11:13

A IX. Nyári Filozófus Táborba hívja a szakmabelieket és tájékozódókat Csíkszépvízre a BBTE Magyar Filozófiai Intézete július 10–13. között

A Filozófus Tábor három napos szakmai, önképző és szórakoztató program, aktív kikapcsolódás és kapcsolatépítés. Célja a filozófiai tájékozottság bővítése, a gondolkodó- és kifejezőkészség fejlesztése, elsősorban értelmező szakszöveg-olvasás, kreatív írásgyakorlatok, filozófiai viták, filmértelmezések, valamint szabadidős- és sporttevékenységek révén. A tábor helyszíne a Csíkszépvíz közelében található Kishavas Panzió, túrázásra is alkalmas hegyvidéki környezetben, ahol sportpálya és fürdőmedence is van. Az idei tábor szakmai programjainak témái:

1.) A munka utáni világ és az egyetemes alapjövedelem. Immateriális munka vagy poszt-munka?

2.) 1917-2017: Egy forradalom újragondolása (a 127-es Filozófiai Önképzőkör rendezvénye);

3.) Művészi gyakorlatok.

Rövidesen elérhető lesz a tábor részletes programja és a hozzá kapcsolódó szakmai anyagok.

A tábori programokon való aktív részvétel a filozófiai alap- mesterképzéses és doktori hallgatók felkészülésének szerves része. A szervezők szeretettel várják a táborba az idei Filozófiai Esszépályázat nyerteseit, a középiskolai filozófiatanárokat és diákokat, a filozófiai alap- és mesterképzés iránt érdeklődő egyetemi hallgatókat, de bármely más egyetemi képzés hallgatóit is. Külső érdeklődők kedvezményes önköltségi áron (szállás és ebéd 60 ron/nap) vehetnek részt a táborban, a teljes keretből (30 fő) fennmaradó helyek függvényében.

A tábor folytatásaként július 14-én délelőtt a BBTE Magyar Filozófiai Intézete, az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság és a középiskolai filozófiatanárok közös fórum-beszélgetést tartanak a középiskolai filozófiaoktatás helyzetéről az RMPSz támogatásával. A szervezők szeretettel várják az érdekeltek jelentkezését az iungvari@gmail.com címen. Az érdeklődők kövessék figyelemmel a Magyar Filozófiai Intézet honlapját. (közlemény)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS