2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Torockó a Napfelkelők birodalmává vált: 23 ezren fesztiváloztak a Double Rise-on

2017. július 03. 18:47, utolsó frissítés: 18:47

Nem okozott csalódást a második alkalommal megszervezett Double Rise összművészeti fesztivál, mely Erdély egyik legszebb településének, az Europa Nostra-díjas Torockónak a meghódítója. A rendezvény több mint száz programmal, különféle stílusú koncertekkel várta a közel 23000 Napfelkelőt, akik négy nap alatt megfordultak a Székelykő lábánál.

A Double Rise mintegy 17 kialakított helyszínével teljesen belakta Torockót, nem lehetett kihasználatlan udvart vagy területet találni a faluban június 29.- július 2. között.A különböző fesztiválhelyszíneken más-más stílusú zenékre szórakozhattak az érdeklődők, a Folkudvarban a népzenéé és a néptáncé volt a főszerep, a Parno Graszt fellépésére például jóval többen voltak kíváncsiak, mint amennyien befértek az udvarba. A Napozóban elektronikus zenére chillezhettek a tóparton hűsölő, fürdőző, liánozó és beerpongozó fiatalok. (https://www.facebook.com/pg/DoubleRise/videos/?ref=page_internal )A családok számára Fesztiválóvodát biztosítottak, valamint nappali kézműves foglalkozásokat, és gyerekelőadásokat, az Unitárius templomnál a klasszikus zene jeles képviselőinek adtak teret, de a lelki és szellemi egészségre is hangsúlyt fektettek a Jóga- illetve az Irodalmi udvarban található programokkal. Idén a Szent László év apropóján a Közéleti Agorát a lovagkirályról nevezték el, itt beszélgetések zajlottak történelemről, a fiatalok helyzetéről, és a jövőn is elgondolkodhattak a szakmai meghívotakkal közösen a résztvevők.


A szervezők idén sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a koncertek mellett a nappali programokra, és az érdeklődők számából úgy tűnik, erre igény is volt, hiszen számos színházi elődás esetén kicsinek bizonyult a Művelődési Ház nézőtere. A tavalyi nagy kedvenc népzenei flashmob pedig idén is megtáncoltatta egész Torockót!A Nagyszínpad a Double Rise lüktető szíve volt, idén a közelébe költöztek a kempingezők is, és olyan erdélyi, magyarországi előadók, mint a Margaret Island, a Quimby, Boban Marcovic, a Hiperkarma, az Ocho Macho, Kowalsky meg a Vega vagy az idei fesztiválhimnusz szerzője és előadója, a Bagossy Brothers Company, ami egyesek szerint a fesztivál legjobb dobbantása volt. A Kisszínpadon többek között ByeAlex és a Slepp, Koszika and The HotShots, a The Biebers vagy épp a Ladánybene27gondoskodott a nappali jó hangulatról. Éjjel az elektronikus zene szerelmeseit Shiver és Pici keverte bele a legőrületesebb bulikba.A résztvevők a tavalyi évhez hasonlóan a gyönyörű helyszínt, a családias, barátságos légkört, és a programkínálatot díjazták leginkább. Erdély legnagyobb összművészeti fesztiválja elindította a nyári fesztiválszezont, és olyan löketet adott, ami remélhetőleg jövő évig kitart. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS