2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nézőcsúcsot döntött a nagyváradi Szent László Napok

2017. július 03. 19:12, utolsó frissítés: 19:12

Több mint 60 ezren látogatták a nagyváradi Szent László Napok mintegy 120 programját - olvasható a szervezők által hétfőn kiadott közleményben.

Mihálka Melinda programigazgató elmondta: a június 19. és 25. között tartott fesztivál nulladik napjával együtt nyolc napon keresztül összesen 120 program volt. A 60 ezres látogatói szám rekordot jelent az ötödik alkalommal megrendezett kulturális fesztivál történetében.

A legnagyobb sikernek az esti koncertek örvendtek, amelyekre csaknem 50 ezren látogattak ki. Legtöbben a fesztivál záróestjén fellépő Omega együttesre voltak kíváncsiak, ezen a koncerten 23 ezer néző volt.

A programigazgató szerint a gyermekeket célzó programok is népszerűek voltak, főleg a kézművesfoglalkozások és a különböző játékok.

A Nagyváradi Kézműves Ház által szervezett vásáron 40 kézművesmester vett részt Partiumból, Belső-Erdélyből és Székelyföldről. Az idei év újdonságát a mesterségbemutatók jelentették, az érdeklődők nyomon követhették, hogyan készül a kopjafa, hogyan kell nemezelni vagy miként szövik a szőnyegeket.

Az idén nyolc társszervező egyesület és huszonöt partnerszervezet segítette a szervezők munkáját, köztük a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

Az V. Szent László Napoknak Debrecen volt a díszvendége. (mti, közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS