2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Frenák Pál rendezi az M Studio következő előadását

2017. július 04. 17:31, utolsó frissítés: 17:32

Elkezdődtek az M Stuido következő évadának első bemutatójának próbái Frenák Pál vezetésével - közölte a sepsiszentgyörgyi társulat, aki egyben a nyári programjukat is ismertették. A csapat már június folyamán elkezdett dolgozni a neves rendező-koreográfussal. A To_R c. táncelőadást 2017. novemberében mutatják be a Flow Fesztivál második kiadásán. Mindkét esemény a Romániai Nemzeti Kulturális Alap (AFCN – Administrația Fondului Cultural Național) támogatásával jön létre.A társulat négy tagja közreműködik A csillagösvény népe c. szabadtéri táncos, lovas nagyprodukcióban, melynek bemutatója a Székely Vágta keretében lesz július 15-én, az Óriáspince-tetőn.

Ezt követően a Tandem Turkey elnevezésű nemzetközi együttműködési programban vesznek részt: az M Studio, a Moira Kulturális és Ifjúsági Egyesület valamint az isztambuli Karakütü Egyesület közös szervezésében valósul meg a Looking At/For The Invisibles (A Láthatatlanok keresése – szabad fordítás) című utcaszínházi projekt. A Tandem projekt célja, hogy az utcán, az emberek között, a mozgásművészet és a színház eszközeivel hozzanak felszínre elhallgatott témákat, mutassanak be emberi sorsokat.

Az együttműködés két részben valósul meg: július 17-22. között a sepsiszentgyörgyi csapat Isztambulba utazik, ahol ottani szociális témákat „visznek színre”: migráció, deportálás, határképzés emberek között, örmény örökség a török kultúrában, a török színház sajátosságai. A kiszállás során egy mozgásszínházi workshopra is sor kerül. A projekt második felvonása szeptemberben valósul meg, amikor a török csapat érkezik Sepsiszentgyörgyre és az előzetesen feldolgozott témák helyi megközelítését vizsgálják utcai performanszok keretében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS