2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A jövő víziójára irányul a 22. Minimum Party alkotótábor

2017. július 12. 00:21, utolsó frissítés: 00:21

Július 26 és augusztus 6. között huszonkettedik alkalommal lesz Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum a Hargita megyei Kászonaltíz község közelében, a Tiszás patak torkolatánál. Idén is több alkotóműhelybe jelentkezhetnek a résztvevők. A Kasszandra című természetművészeti alkotótábor kérdésfelvetése a jövő víziójára irányul, e téma köré szerveződnek mind az alkotóműhelyek, mind a tábori szakmai fórum előadásai. Részletek és bejelentkezés: www.minimumparty.org.

“A jövendő vízióját szeretnénk az alkotóművészet, illetve a kritika eszközeivel megalkotni. Nem véletlenül a reformáció emlékévében a jövőbe látó, és egyben jövőt befolyásoló teremtő elmék, kiemelkedő személyiségek példáján gondolkodunk el. De jó Minimum Party-s hagyományainkhoz ragaszkodva, a témának ezúttal sem a megszokott megközelítését választottuk. Éppen ezért a tábor címe, hívószava: KASSZANDRA, avagy a jövőben a helyzet változatlan? Illetve még bővebben: előre látta saját sorsát Kasszandra, még mielőtt megátkozták volna? Beleszámítjuk-e vízióinkba saját akaratunkat, tetteinket, sikerünket vagy bukásunkat?” - írják az idei tábor ismertetőjében a szervezők.

A 22. alkotótábor műhelyei és vezetői:

Vizuális műhely (Daradics Árpád – Budapest), fotóműhely (Mosberger Róbert – Mór, Magyarország), kísérleti filmesműhely (Fogarasi Gergely – Budapest), zeneműhely (Molnár-Fodor Edina és Váncsa Levente – Kolozsvár), táncműhely (Szabó Ágnes – Budapest), építészműhely (Molnár Zsolt és Szigeti Vajk István – Csíkszereda), íróműhely (Murányi Sándor Olivér – Székelyudvarhely-Budapest), filozófiaműhely (Telegdi-Csetri Áron Zsolt – Kolozsvár), kézműves műhely (Mátyás László – Kolozsvár, Élboy (Szabó Attila – Miskolc – egyszemélyes műhely).

A dokumentációs csoport tagjai: videó: Schneider Tibor (Kolozsvár), fotó: Rúzsa István (Kolozsvár).

Az alkotóműhelyek gyakorlati tevékenysége mellett a késő délután és esténként sorra kerülő szakmai fórum vetítéses előadásai a tábori tematika elméleti jellegű megközelítésére, valamint a műhelyvezetők eddigi munkáinak bemutatására teremtenek lehetőséget. Előadást tart: Chilf Mária, Szokács Kinga, Daradics Árpád, Pető Hunor, Viorela Telegdi-Csetri, Fekete Zsolt Lovacska, Murányi Sándor Olivér, és mások.

Az alkotótábor nyitott a szakmabeliek és a művészetkedvelők részére is. A közös alkotás, a résztvevők spontán kapcsolatépítése és (nem utolsósorban) a kikapcsolódás hozza létre azt a valóban nem hétköznapi közösségi élményt, ami a Minimum Party alkotótábort egyedivé teszi a hozzá hasonló rendezvények palettáján. A műhelyleírások és a tábor részletes meghirdetése a fent említett honlapon található, ahol a bejelentkezésre is lehetőség van.

Támogatók: Román Kormány Etnikumközi Kapcsolatok Főosztálya (DRI), Nemzeti Kulturális Alapprogram (Budapest), Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány (Kolozsvár).

Partnerek: Kászonaltíz Polgármesteri Hivatala, Kazun Kulturális Egyesület, Dr. Lukács Mihály Általános Iskola (Kászonaltíz), Tuzson János Általános Iskola (Kászonújfalu).

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS