2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lehet jelentkezni a 3. Székelyföldi Fotó Biennáléra

2017. július 25. 14:27, utolsó frissítés: 14:27

Július 25-től lehet benevezni a Kovászna, Hargita és Maros megyék tanácsai, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Hargita Megyei Kulturális Központ által harmadik alkalommal meghirdetett Székelyföldi Fotó Biennáléra. Az esemény védnökei a Romániai Fotóművészek Szövetsége (AAFR) és a Magyar Fotóművészek Világszövetsége.

A 3. Székelyföldi Fotó Biennálé célja a külföldi és székelyföldi fotósok szakmai megmérettetése. A harmadik kiadáson kiemelt fontosságot kapnak a székelyföldi fotóklubok is, amelyek egy közös tárlaton mutatkoznak be, az I. Székelyföldi Fotóklubok Szemléjén. A pályázatra életkortól és foglalkozástól függetlenül bárki benevezhet, kivételt képeznek a szervezők és a zsűri tagjai.

A szervezők három meghatározott kategóriában várják a fényképeket:

A kategória: Open/Szabad téma – 1-3 képpel lehet nevezni, minden fotómódosítás engedélyezve van.
B kategória: Mozgás (sorozat) – fotósorozattal (minimum 2, maximum 5 fotó) lehet nevezni. A fényképek a mozgás dinamikáját, energiáját és lendületét kell kifejezzék.
C kategória: Kenyér – 1-3 képpel lehet nevezni. A fénykép a kenyér tágabb értelemben vett tematikájával kell összefüggésben legyen.

A Fotó Biennálé elmúlt két kiadásához képest idén nincs benevezési díj és a jelentkezés körülményei is egyszerűbbek. Az esemény honlapján a Nevezés menüpontnál regisztrálhatnak a versenyzők, majd ugyanott feltölthetik digitális vagy digitalizált felvételként, .jpg formátumban az alkotásaikat. A képek beküldésének határideje 2017. szeptember 20-a, 23 óra 59 perc.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli, amelynek elnöke Ádám Gyula, fotográfus, további tagok pedig: Eifert János, A.FIAP - EsFIAP – Magyarország, Eugen Negrea AFIAP - Bukarest – a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnöke (AAFR), Louis Guermond – Franciaország, Tordai László Ede, AFIAP – Marosvásárhely.

A zsűri által kiválasztott munkákból keménykötésű katalógus készül, amelyből a beválogatott fotók szerzői tiszteletpéldányt kapnak. A dobogósok emellett pénzjutalomban is részesülnek, minden kategória első helyezettje 660 euróval, a második 440-nel, a harmadik pedig 220 euróval térhet haza.

A kiállításra bejutó képek nagyítását a szervezők vállalják. A kiállítás 2017. október 14-én nyílik meg Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központ harmadik emeleti kiállítótermében, ezt megelőzően sor kerül a díjátadó ünnepségre is a Tamási Áron Színház nagytermében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS