2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnyílt a látogatók előtt Mátyás király szülőháza

2017. augusztus 07. 14:42, utolsó frissítés: 14:51

Megnyitják a turisták előtt Mátyás király szülőházának kapuit - számol be róla a Transilvania Reporter.

A látogathatóság Az elaludt múzeum álmaiból című, a kolozsvári Művészeti és Dizájn Egyetem tanárainak csoportos kiállítása keretében valósul meg augusztus 4. és szeptember 9. között, ugyanakkor az épület első emeletén Constantin Brâncuși fényképeiből nyílt kiállítás, amelyeket az egyetem könyvtára gyűjtött össze. A turisták nem fognak vezetőt kapni, de sok informatív anyagot a rendelkezésükre bocsátanak.

A Mátyás-ház naponta 12 és 18 óra között látogatható belépő ellenében, amely felnőtteknek 10, gyerekeknek, egyetemistáknak és nyugdíjasoknak 5 lejbe kerül. A 12 éven aluli gyerekek, és kulturális jellegű lapok újságíróinak ingyenes a belépés. A tervek szerint a begyűlt pénzt az épület karbantartására fogják fordítani, valamint olyan restaurációs munkálatokra, amelyek következtében a jövőben akár hosszabb időre is megnyílhat az épület.

Az egyetem vezetése egyébként szeretné hosszabb távon is nyitva tartani az épületet, de erről nem hoztak még végleges döntést. Amennyiben ez megtörténik, hozzá kell majd igazítsák a nyitvatartási időt az ott tanuló diákok órarendjéhez. Az épületben jelenleg az egyetem könyvtára és néhány oktatási terme működik. (transilvanireporter)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS