2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

SMS-játékot hirdet a pulzArt: a Z generáció napi kommunikációja és a kortárs művészet

2017. augusztus 24. 16:26, utolsó frissítés: 16:27

Az 5. pulzArt SMS-játéka arra tesz kísérletet, hogy Z generáció fiataljainak SMS-ben és különböző chat felületeken történő üzenetváltásaiból szemelgetve, egy kiállítás formájában hozza őket közelebb a többi generáció tagjaihoz.

A generációs különbségek és esetleges feszültségek olyan örökzöld témák, amelyekkel bármilyen korban érdemes foglalkozni. Szinte mindegy, hogy 1960-at, 1980-at vagy éppen 2017-et írunk,bizonyos kifejezések, mint pl. “azok a szemtelen fiatalok”, “a mai fiatalok lusták és érdektelenek”,“bezzeg a mi időnkben”, úgy tűnik, sosem kopnak ki a nyelvből.De mit tudunk igazán ezekről a mai fiatalokról? Tudjuk, hogy az ezredforduló után születtek, tudjuk, hogy szociológusok és társadalom tudósok kutatják őket, tudjuk, hogy különböző megnevezésekkel illetik őket: Z generáció, “bedrótozott generáció”, “digitális bennszülöttek” egy olyan világban, amelyben már elképzelhetetlen élni a Web 2.0, mobiltelefonok, más digitális és kommunikációs eszközök használata nélkül. De ezek csak címkék és – hacsak nem élünk/dolgozunk együtt ennek a generációnak a tagjaival – többnyire csak a felszínes véleményekkel maradunk.

A játék lényege, hogy két előre meghatározott üzenetből választva, vagy akár mindkettőt felhasználva a célcsoport tagjai SMS-eket küldjenek ismerőseiknek, barátaiknak, családtagjaiknak és az üzenetre kapott választ mentsék le képként (screenshot).

A játékindító SMS-nek a Mit gondolsz, mit hallgatsz, mit érzel? és/vagy Mi okoz neked örömet? kérdésre kell válaszolnia, majd azt továbbküldeni ismerősöknek, a választ és akár az indító SMS-t is lementeni. Az üzenetváltást tartalmazó képet a kultura@sepsi.ro email címre vagy a pulzArt fesztivál Facebook-oldalára privát üzenet formájában kell beküldeni augusztus 27-ig.

A szervezők az így beérkező képekből készítenek egy válogatást, ebből kiállítást alakítanak ki, amelyet a fesztivál ideje alatt az állomási Olt-híd rácsozatán lehet megtekinteni. A játékban résztvevő, üzenetet beküldő fiatalok két személyre szóló jegyeket nyerhetnek a fesztivál belépős rendezvényeire.

A kiállítás az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál nyitórendezvénye is egyben, melyre augusztus 31-én, csütörtökön 17.00 órakor kerül sor az Olt-hídon. A játék szabályzata a www.pulzart.ro oldalon is olvasható.

Továbbá ha részt szeretnél venni a fesztivál szervezésében és benéznél a színfalak mögé, akkor mint önkéntes megteheted. A www.pulzart.ro honlapról lehet letölteni a jelentkezési űrlapot, amelyet augusztus 27-e éjfélig kell elküldeni a kultura@sepsi.ro címre, vagy személyesen eljuttatni a Városimázs Irodába (1918. December 1. utca, 6. szám). (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS