2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagybánya, Szatmárnémeti vagy Iași lesz Románia következő ifjúsági fővárosa

2017. szeptember 04. 15:50, utolsó frissítés: 15:50

Nagybánya, Szatmárnémeti és Iaşi közül kerül ki Románia következő ifjúsági fővárosa, e három település pályázata jutott ugyanis a címért és az ezzel járó 50 000 eurós pénzdíjért kiírt verseny döntőjébe - közölték hétfői sajtóközleményükben a szervezők.

Szatmárnémeti, Nagybánya és Iaşi mellett Gyulafehérvár, Galac, Ploieşti és Suceava pályázott még a Románia ifjúsági fővárosa címre, amellyel 50 000 eurós pénzdíj is jár. A beérkezett pályázatokat ifjúsági civil szervezetek, a magánszféra, a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei és bizonyos közintézmények képviselőiből álló, független zsűri bírálta el.

A kiválasztott három döntős önkormányzatnak október 15-éig részletes tervet kell benyújtania azokról az elképzelésekről, amelyeket a verseny első szakaszában vázolt.

Jelenleg Bákó viseli a Románia ifjúsági fővárosa címet, és 2018. május 2-án adja át a stafétabotot a jelenlegi kiírás győztesének.

Az Európa ifjúsági fővárosa program mintájára elindított kezdeményezés koordinátora a Romániai Ifjúsági Tanács, a Kolozs Megyei Fiatalok Szövetsége, a Pont csoport és a Román Nemzeti Bank. Utóbbi ajánlotta fel az 50 000 eurós pénzdíjat is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS