2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétvégén újra utcazenél Szatmárnémeti

2017. szeptember 13. 17:42, utolsó frissítés: 17:47

Pénteken kezdődik a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. Három nap, öt színpad és több, mint 25 utcai művész tesz majd azért, hogy a fesztivál továbbra is Románia legszínvonalasabb utcazene eseménye legyen.

Zenei felhozatal szempontjából rengeteg új zenekart, művészt várnak Szatmárra. A zsűri 15 zenekart/utcai művészt választott ki, akik előadásaikban egyediek és stílusukkal színesíteni fogják a programot, velük együtt összesen 25 produkció lép fel a szatmári színpadokon.Olasz, angol és hazai művészek, bolgár, ír, román és magyar zenekarok, zenészek találkozópontja lesz Szatmárnémeti. El Bechin, Lorenzo Galli, Social Salto, Vodoo Papa Duo, CeZar, Alex Torres, ToSoda Project, UkustiQ csak egy pár név, akik biztos ott lesznek az Utcazene Fesztiválon a hétvégén. Sajátos zenei világok, tradicionális világzenei produkciók, latin ritmusok biztosítják a különleges szatmári hétvégét.

„A dalokat amiket szívesen hallgatunk, műfaji korlátok nélkül akusztikusan dolgozzuk fel, saját világunkra formáljuk” – meséli például magáról a Bohemian Acoustic, akik Tatabányáról érkeznek majd.

Teret adnak a szatmári fiatal tehetségeknek: mint minden évben, így idén is fellépnek az Utcazene programjában a feltörekvő tehetséges szatmári zenészek. Idén 7 zenekar mérkőzik meg egy külön kategóriában: Inedit, Outdoor 5, Rares Jucan, Teodora Opre & Matuz János, The Light, Two Drops, Francz Erik.

A zenei verseny összdíjazása 3.000 euró, a zsűri elnöke Muraközy Péter, a Veszprémi Utcazene Fesztivál főszervezője, a Sziget és Volt fesztiválok programigazgatója.

Nem csak utcazene: A színvonalas zenei felhozatal mellett számos kiegészítő program várja az érdeklődőket. A Streetháromság jegyében, idén a street music-hoz társul a street art és a street food mozgalom/kezdeményezés is. Jelen lesz a Taco Fresh, a Fries & Go utcai étkezde, akik az igazi street food ízeket és hangulatot hozzák el Szatmárra. Olyan sajátos ízvilágot tapasztalhatnak meg a szatmáriak, amelyekkel eddig csak más városokban, nagyobb fesztiválokon találkoztak. Ugyanakkor jelen lesz a Jägermeister Caravan és a Crush Wine Bar is, akik úgyszintén az utcai ízvilág különlegességeit hozzák el.Átvarázsolják a köztereket: a fő színpad a Coposu sétányon található rendezvénygödörben lesz felállítva, az utcai színpadokat a központi parkban, a Coposu sétányon, a Redhat Yardban lehet megtalálni, illetve egy különleges helyszínennel is készülnek: sok nagyváros mintájára, megtöltik majd élettel a Szamos-partot, a Transilvania sugárúton a töltés és a folyó közötti színpadon is az Utcazene Fesztivál fellépőit hallgathatják az érdeklődők.

A rendezvény főtámogatója a DRÄXLMAIER Group, nyílt pályázati kiírás útján pedig Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a Szatmár Megyei Tanács is finanszírozza az eseményt. A Szatmári Utcazene Fesztivál támogatói: Zes Zollner Electronic, TransPink, akik DRÄXLMAIER Group-al együtt a színpadok névadói és a Gotec Rom, aki a városi épületek fényfestését támogatja, a szervezője pedig a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.

Friss hírekért, információkért a rezdezvény Facebook-oldalát lehet felkeresni, a részletes program pedig megtalálható a FestivApp-on. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS