2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Színházfesztivál indult Szatmárnémetiben

2017. szeptember 15. 10:15, utolsó frissítés: 11:03

Az idén megújult néven és arculattal jelentkező szatmárnémeti színházi fesztivál, a tizenegy napos Tranzit Feszt 2017. szeptember 14-én, megnyitotta kapuit. Az Északi Színház tagozatainak közös, jelmezes felvonulásával indult az ünnepség, majd a színház épülete előtt ért véget, ahol a Harag György Társulat örökös tagjai és a román társulat néhány művésze várta a felvonulókat. A Brighella Bábtagozat művészei gólyalábon vagy óriásbábokat vezetve vonultak fel.

Az eseményen részt vevő színészek a számukra emlékezetes alakításaik jelmezét viselve találkoztak a járókelőkkel, sokkal szóba elegyedve egy közös fotózás vagy egy-egy kézfogás erejéig.

A fesztivál nyitóelőadása a Schilling Árpád rendezte Exit volt, amely a TemesváriCsiky Gergely Állami Magyar Színház vendégjátéka, és az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházzal és a Zombori Nemzeti Színházzal közös koprodukcióban került színre.

Az előadást megelőzően a nézőket Stier Péter, a Szatmárnémeti Északi Színház megbízott vezérigazgatója, Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója és Ovidiu Caița, a színház román tagozatának művészeti igazgatója köszöntötte, a partnerintézmények részéről pedig Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere és Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke szólt a közönséghez.

(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS