2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kincsvadász - Kuriózumok nyomában címmel új műsor indul az ETV-n

2017. szeptember 18. 15:01, utolsó frissítés: 15:01

Erdély különleges hely. Mindig van egy legenda, amiről mesélni kell, egy természeti kincs, amit meg kell csodálni, egy rejtély, amit fel kell fedezni. E kuriózumokból szeretne minél többet feltárni az Erdélyi Magyar Televízió legújabb műsora, a Kincsvadász - áll az ETV közleményében.

„Települések, műemlékek kevésbé ismert történeteit szeretnénk elmesélni, a sokszor látott-hallott néphagyományok ismeretlen gyökereihez próbálunk eljutni, a nem egyszer megcsodált természeti helyek rejtettebb zugaihoz szeretnénk „leásni”. Műsorainkból többek között kiderül, hogy hová tűnt Marosvásárhely zenélő szökőkútja, mi is az a „székely drágakő”, vagy honnan ered az „okos, mint a tordai malac” szólásunk. Csupán néhány izgalmas téma, ennél jóval több kalanddal várunk mindenkit, aki kíváncsian tekint a környezetünkre, aki szeretne a világról minél többet megtudni.” – vallja a friss műsor szerkesztő-műsorvezetője, Ambrus Laura.

A mindössze ötperces műsor minden héten, hétfőtől csütörtökig 21.25 órától lesz látható, közvetlenül a Híradó után, az Erdélyi Magyar Televízióban. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS