2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétvégen Bánffy Napot tartanak a bonchidai kastélyban

2017. szeptember 19. 22:27, utolsó frissítés: 22:27

Egy táborokkal és alkotóműhelyekkel teli nyár után 2017. szeptember 24-én ismét kitárulnak a bonchidai Bánffy-kastély kapui és meglepetésekkel várják a családokat, művészetkedvelő nagyközönséget.

Az érdeklődők 14 órától magyar és román nyelvű vezetett sétán ismerkedhetnek a kastély és a Bánffy-család történetével.

15:30-tól a Bánffy-család tagjaival és fordítókkal találkozhat a közönség. A szeptemberi fordítóműhely során románra átültetett Bánffy Miklós-novellákról beszélgetnek és részleteket olvasnak fel meghívottak.

17 órától kiállítás-megnyitókra kerül sor. A Transylvania Trust Alapítvány és partnerei által lebonyolított ARTEC projekt mesterek és művészek számára nyújtott egyedi lehetőséget: olyan táborokban vehettek részt, ahol kortárs alkotásokat hoztak létre a történelmi terek újraértelmezése által. A Câmpulung-i múzeumban és a bonchidai Bánffy-kastélyban készült alkotásokat mutatjuk be a nagyközönség előtt. Ugyanekkor nyílik meg a kolozsvári Tribuna folyóirat borítóiból készült kiállítás is.

A Bánffy-napot a 19.00 órakor kezdődő egyedi színházi produkció zárja. A His(s)story a klasszikus színház és performance műfaja közé sorolható előadás, élőzenével és különleges fényinstallációval kiegészített szabadtéri színjáték, amely Bánffy Miklós összetett személyiségét idézi.
Kolozsvárról 13:00 órakor ingyenes autóbusz indul majd, kérjük, az office@transylvaniatrust.ro címen szeptember 21-ig jelezzék, amennyiben igényt tartanak a szállításra.

Részletekről a www.transylvaniatrust.ro oldalon és a kastély Facebook-oldalán értesülhetnek az érdeklődők. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS