2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezárult a jelentkezés a III. Székelyföldi Fotóbiennáléra

2017. szeptember 22. 15:28, utolsó frissítés: 15:28

Lezárult a jelentkezés a III. Székelyföldi Fotóbiennáléra. A fényképészeknek, hobbifotósoknak szeptember 20-ig volt lehetőségük pályázni. A fényképeket három kategóriában lehetett beküldeni: Szabad, Mozgás és Kenyér. A Biennálé második kiadásához képest a pályázók száma a kétszeresére nőtt. Világszerte 17 országból összesen 283 személy 1516 pályaművet küldött be. A zsűrinek nem lesz könnyű dolga, ugyanis a 100 legjobb fényképet kell kiválasztania. – áll az intézmény közleményében.

A versenyre bejutó képek kiállítása 2017. október 14-én, 19:00 órától nyílik meg Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központ harmadik emeleti kiállítótermében és november 5-ig tekinthető meg. Emellett a szervezők egyéb programokkal is várják a közönséget, nem csak a szakmabelieket, hanem a fényképészet iránt érdeklődőket is.

Eifert János, magyarországi fotóművész Ars Poetica – A klasszikustól a modernig – válogatás 50 év fotóiból című kiállítása már szeptember 13-án, 17:00 órától megnyitja kapuit. A fényképeket november 9-ig lehet megtekinteni a Lábas Házban.

A háromnapos rendezvény második napját a három főmeghívott: Eifert János fotóművész, Eberhard Schuy reklám- és ipari fotós, valamint Răzvan Voiculescu fotográfus előadásai indítják. A prezentációkat követően az előzetesen regisztrálók rögtön bele is vághatnak a gyakorlatba, ugyanis az előadók gasztro- és mozgásfotózás témakörökben kétnapos műhelymunkákat indítanak.

Mindezek után pedig 15:00 órától Sepsiszentgyörgy Főtere kiállítótérré alakul át, hiszen kezdetét veszi az I. Székelyföldi Fotóklubok Szemléje. A több mind száz fényképből álló kiállítást november 9-ig tekintheti meg a nagyérdemű. A programok lajstroma azonban még ezzel sem ért véget. A rendezvény főtámogatójának, a Canon-nak köszönhetően ingyenes termékkipróbálás és előzetes regisztrációt igénylő, ingyenes fényképezőgép szerviz is bővíti a rendezvény kínálatát. Mindez szombaton és vasárnap 10:00 és 17:00 óra között érhető el a jövendőbeli vagy már meglévő Canon tulajdonosoknak.

A III. Székelyföldi Fotóbiennálé alkalmából szeptember 13–15. között bárki lencsevégre kaphatja Sepsiszentgyörgyöt. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS