2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tranzit Feszt: 3500 néző volt kíváncsi az előadásokra

2017. szeptember 26. 13:57, utolsó frissítés: 13:57

Idén megújult néven jelentkezett a korábban több évados múlttal rendelkező szatmárnémeti nemzetközi multikulturális színházi fesztivál. A 2017. szeptember 14-24 között lebonyolított Tranzit Feszt 20 előadását mintegy 3500 néző követte figyelemmel.

A 11 napos seregszemle programjainak 8 helyszín biztosított teret, ugyanis a nemrég felújított Északi Színház nagyterme, Ács Alajos stúdiója és emeleti büféje, valamint a Szakszervezetek Művelődési Házának nagy- és kisterme mellett a Szatmárnémeti egyik jelképének számító Tűzoltótorony tövében felállított szabadtéri színpad és két pinceklub is vendégül látta a fesztivál rendezvényeit - áll az intézmény közleményében.

A meghívott társulatok összesen 4 országból érkeztek Szatmárnémetibe, hiszen a romániai magyar és román társulatok mellett magyarországi, kárpátaljai magyar és moldvai köztársaságbeli román színház is jelen volt a Szatmárnémeti Északi Színház két tagozata által közösen szervezett fesztiválon.

A fesztiválelőadások mellett könyvbemutató, szakmai beszélgetések, afterpartyk, utcaszínház és villámcsődület is színesítette a több mint egyhetes rendezvény kínálatát. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS