2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Aczél Dóra Fájdallam című könyvét mutatják be Kolozsváron

2017. szeptember 27. 17:27, utolsó frissítés: 17:33

Október 6-án, pénteken Aczél Dóra Fájdallam című könyvének bemutatójára kerül sor a kolozsvári Kofferben. A 6 órakor kezdődő bemutatót személyes beszélgetés követi.Miről szól ez a megrendítő önvallomás?

"Megtámadja egy kislány szervezetét a rák, csöndes eltökéltséggel, alattomosan. Mire tetten érjük, már mindennél és mindenkinél nagyobb. Orvosok, szülők, segítők, barátok fordulnak szembe vele, beindul a küzdelem a kislány életéért. A kórházban barátságok szövődnek a gyermekek között, különös közelség és ismeretlen mélysége az együttérző szeretetnek. Reggelre, időről időre, megüresedik egy ágy. Elszakadás: mit jelent elszakadni? Hol van, aki nincs velünk? Meg tud semmisülni egy arc? Aczél Dóra könyve a fordulatos kalandregényeknél mérhetetlenül izgalmasabb beszámoló. Megérinti az életet a haláltól elválasztó határt, rá is lép a bizonytalan sávra. És visszatér. Itt van velünk Dóra, és itt van ez a finom, boldog könyv, tele éles, angyali mondatokkal. Egy kivételes ember kivételes története. Mindannyian kivételek vagyunk" - méltattat a könyvet Visky András.

A szerző a Transindexen is rendszeresen publikál, Dóra műtétje címmel jelent meg egy sorozata, amelyben az osztrák és a hazai egészségügyi rendszerben zajló megpróbáltatásokról írt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS