2018. december 17. hétfőLázár, Olimpia
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tavasszal elkezdődhet a válaszúti Bánffy-kastély felújítása

2017. október 04. 19:18, utolsó frissítés: 19:18

Akár már jövő tavasszal nekiláthatnak a válaszúti Bánffy-kastély felújítási munkálatainak. A közel 20 millió lej értékű projekt támogatási szerződését ma írták alá a Kolozs Megyei Tanács az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselői.

„Nagyon örülünk ennek a hírnek, hiszen már régóta keressük a felújítás lehetséges módozatait. A Bánffy-kastély felújításával egy újabb közösségi teret adunk át a megye lakóinak, hiszaz Európai Uniós finanszírozási szerződében feltételként szerepel az, hogy a felújítást követően öt évig kulturális célokra kell felhasználni az épületet. A bonchidai kastéllyal összekötve egy olyan kulturális tér alakulhat ki, amely egyedi lenne Romániában. És nem utolsó sorban örvendünk, hogy megmarad ez a nagyon értékes történelmi emlékmű” – nyilatkozta Balla Ferenc Kolozs megyei tanácsos.

A válaszúti Bánffy-kastélyA válaszúti Bánffy-kastély

A szerdán aláírt szerződés értelmében a következő lépés az engedélyek beszerzése és a felújítási dokumentáció összeállítása, amely után kiírhatják a közbeszerzést a kastély rehabilitálására. Vélhetőleg 2018 tavaszán fognak majd neki felújítási munkálatoknak. A projekt további felügyeletét Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke kérte. (kolozs megyei rmdsz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS