2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tíz napos színházi seregszemle lesz Gyergyószentmiklóson

2017. október 11. 15:57, utolsó frissítés: 15:57

Október 13-án, pénteken kezdődik a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház és a Figura Társaság szervezésében a Nemzetiségi Színházi Kollokvium tizenkettedik kiadása.

A tíznapos színházi szemle huszonegy előadással várja a nagyérdeműt, ezen felül kiállításmegnyitókat, filmvetítéseket, felolvasószínházi sorozatokat, koncerteket, közönségtalálkozókat, könyvbemutatókat és állandó könyvvásárt is ígér az érdeklődőknek.

A rendezvényen képviselteti magát számos magyar nyelvű kőszínház, ezen kívül független társulatok is fellépnek: jelen lesz a bukaresti Giuvlipen Színházi Társulat, a budapesti Káva Kulturális Műhely, a kolozsvári Váróterem Projekt és a marosvásárhelyi Yorick Stúdió. Emellett a sepsiszentgyörgyi M Studio tűzzsonglőr show-ja is helyet kapott a Kollokviumon.

Az idei kiadás érdekessége az Újvidéki Színház jelenléte. A Szerbiából érkező társulat, mely először vendége a Kollokviumnak, a Fekete című többszörösen díjazott előadással mutatkozik be a gyergyószentmiklósi színházban.

Egy kis ízelítő a kínálatból:

Kolozsvári Állami Magyar Színház - Homemade
Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata - Tévedések vígjátéka
Tamási Áron Színház - Liliom
Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Temesvári Állami Német Színház közös munkája - Moliendo café
Tomcsa Sándor Színház - Roberto Zucco; Stop the tempo!
Csíki Játékszín - Portugál
Szigligeti Színház - A mizantróp
Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata - Sirály
Figura Stúdió Színház - Phaedra

A Kollokvium idén első ízben ad helyet filmvetítéseknek, a fesztivál közönsége Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című filmjét, valamint Enyedi Ildikó nemzetközi sikernek örvendő Testről és Lélekről című filmjét tekintheti meg.

Az estéket többnyire a meghívott színházak színészzenekarai zárják, de olyan együttesek is meghívást kaptak, mint a sepsiszentgyörgyi sZempöl Offchestra, a temesvári The Case, vagy Marosvásárhelyről
a Koszika & The HotShots.

A fesztivál hivatalos honlapjának elérhetőségén megtalálható a részletes program: kollokvium.figura.ro
(közlemény) (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS