2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bábelőadás turné lesz a VIII. Székelyföld Napokon

2017. október 12. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közös szervezésében október 16-19. között a VIII. Székelyföld Napok programsorozatában Demeter Ferenc és Gál Orsolya előadásában Mátyás király lopni megy című bábelőadást nyolc Hargita megyei településen láthatják a programba bekapcsolódó gyermekek.

A program azzal a céllal szerveződik, hogy Hargita megye óvodás, iskolás, szociálisan rászoruló, a kulturális centrumoktól távolabb élő gyermekei is részesüljenek az idei Székelyföld Napok hetében számukra igencsak értékes programkínálatban, emberközeli élmények alapján ismerhessék meg Mátyás királyt és a róla szóló történeteket.

A Vadas László rendezésében színre vitt előadásból a Corvinákról is sok minden kiderül, mivel a díszlet maga is egy hatalmas könyv, egy Corvina. „A Corvinákban benne van Mátyás király. A Corvinákat meg kell menteni, mivel ott van az igazság, s amíg megvannak a Corvinák, addig az igazság is megvan. Habár meghalt Mátyás király, amíg megvannak a könyvek, az emlékek, addig él.” - vallja az előadásról rendezője.

Részletes program:

Október 16., hétfő: 10 óra: alsósófalvi kultúrotthon
12 óra: korondi kultúrotthon
Október 17., kedd: 10 óra: gyimesfelsőloki kultúrotthon
12 óra: gyimesközéploki kultúrotthon
Október 18., szerda: 10 óra: Vágási Márton Áron Általános Iskola
12 óra: székelyudvarhelyi Orbán Alapítvány, Bice–Bóca ház
15 óra: Gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon
Október 19., csütörtök: 10 óra: felsőboldogfalvi kultúrotthon

A VIII. Székelyföld Napok bábelőadás turnéja szervezésének partnerei: Sükösd Ferenc Általános Iskola – Alsósófalva, Korondi Általános Iskola, Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum – Gyimesfelsőlok, Domokos Pál Péter Általános Iskola – Gyimesfelsőlok, Majláth Gusztáv Károly Általános Iskola – Gyimesközéplok, Hidegségi Általános Iskola, Márton Áron Általános Iskola – Vágás, Székelyudvarhelyi Orbán Alapítvány, Bice–Bóca ház, Szent Anna Gyermekotthon – Gyergyószentmiklós, Fülöp Áron Általános Iskola – Felsőboldogfalva. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS