2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A párnaember - kamaratermi bemutató a Csíki Játékszínben

2017. október 13. 18:57, utolsó frissítés: 18:57

Martin McDonagh A párnaember című színművét mutatja be a Csíki Játékszín október 21-én. A stúdió-előadás rendezője, Csiki Zsolt harmadik alkalommal dolgozik a társulattal, az Özönvíz előtt és a Hippolyt, a lakáj előadásokat jegyezte korábban. A szerző neve sem új a színház repertoárján, hiszen hat évvel ezelőtt Vaknyugat című drámáját már bemutatta a teátrum.

McDonagh fekete humorral átitatott történetei egyszerre komikusak és kegyetlenek. Hősei könyörtelenül szembesülnek elhibázott életeikkel, a nézőnek megadatik, hogy a karakterek emberszerűségét kinevesse, de a szereplők számára a legtöbb esetben nem jut feloldozás, kifelé vezető út vagy remény a valahai változásra.

A színdarabot THE PILLOWMAN címmel 2003. november 13-án mutatták be londoni National Theatre Cottesloe színpadán, John Crowley rendezésében.
Történetek között élünk, a történetek közvetlenül vagy közvetve hatnak életünkre, de lehet-e véletlen egybeesés, hogy egy író, Katurian több elbeszélésének eseményei is megtörténnek a mindennapokban?

Az esetek azért is furcsák, mert novellái nem mindennapiak, fordulataik sajátosan felismerhetőek és halállal végződnek. Ezért kerül Katurian a rendőri vallatószobába, ahol mégtöbb furcsa részletre is fény derül.

A produkció megtekintését 18 éven aluliaknak nem ajánljuk. Az október 21-i bemutatóra 19 órakor kerül sor a Hunyadi László Kamarateremben, az előadás másnap ismét műsoron van.

Martin McDonagh
A PÁRNAEMBER
pszichothriller két részben
fordította: Merényi Anna
játsszák: Kányádi Szilárd, Vass Csaba, Kozma Attila, Kosztándi Zsolt, Márdirosz Ágnes, Bende Sándor, Fekete Bernadetta, Bilibók Attila, Szabó Enikő. dramaturg: Bíró Réka, zeneszerző: Veress Albert, jelmeztervező: Török Réka, rendező: Csiki Zsolt

A színdarab a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS