2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Október 26-29. között szervezik meg a 3. Kolozsvári Zsidó Napokat

2017. október 18. 11:53, utolsó frissítés: 11:53

Sok szeretettel meghívjuk Önt, barátait és kedves ismerőseit a 3. Kolozsvári Zsidó Napokra 2017. október 26-29. között, hogy találkozzunk a magyar történelem kincses városában, és váljunk eggyé örömben, élményben és művészetben! Jöjjenek el hozzánk, hogy együtt legyünk a nyelvünkben, együtt legyünk a kultúránkban és együtt legyünk a világunkban. Ami közös mibennünk, azt csak egymástól tanulhatjuk el - áll a rendezvény közleményében.

A programból pedig a következőt ajánlják:
A régi nagyok egy új klasszistól! Korosztályának egyik legkülönlegesebb tehetsége, Fülei Balázs zongoraművész ad koncertet a Kolozsvári Rádió koncerttermében október 26-án, csütörtökön este 7 órától. Műsoron Liszt, Mendelssohn, Schubert, Schumann, Debussy és Kodály a Kolozsvári Zsidó Napok nyitórendezvényén.

A Zsidó Pavarotti végre Kolozsváron! Európa legjobb kántorhangja zeng ezúttal lélektől lélekig: Nógrádi Gergely főkántor Teszter Nelli zongorakíséretével énekel örökzöld slágereket a helyi zsinagógában október 27-én, pénteken délután 4 órától, a Kolozsvári Zsidó Napok keretén belül.

A Babérkoszorús költő hazatalál! Kolozsvár híres szülöttével, Balla Zsófiával találkozhatnak október 27-én, pénteken este 7 órától a Bulgakov Kávéházban. A beszélgetést Varga Melinda költő, szerkesztő vezeti. Közreműködik Nagy Gergő zongoraművész és Laczkó Vas Róbert színművész.

Ilyen az igazi erdélyi multikulti! Magyar, héber, jiddis nyelvű énekek, kuplék, musical-slágerek és filmdalok szólnak a kolozsvári Bánffy-palotában október 28-án, szombaton délután 5 órától. Az előadók Laczkó Vass Róbert színész és Szép András zongoraművész, estjük címe: Jeruzsálem, kedvesem.

Ha Malek Andrea színpadra lép, akkor vibrál és átforrósodik körülötte a levegő: a szívéből és lelkéből szól a zene. A Malek Andi Soulistic ezúttal a kolozsvári zsinagógát forrósítja föl október 28-án, szombaton este 8 órától. Jiddise máme – A lélek hangja, amikor a szívből szól című koncertje.

Minden, ami nem csak klezmer! Mazel Tov koncert a kolozsvári zsinagógában október 29-én, vasárnap délután 4 órától. A zenekar szefárd és izraeli héber dalokat, jiddis énekeket, de főleg hagyományos klezmert játszik. Mazel Tov!

A világhírű Saul fia című film ugyancsak világhírű főszereplője, Röhrig Géza Kolozsvárra látogat! Október 29-én, vasárnap este 7 órától találkozhatnak vele a Tranzit házban, hogy megtudhassák: a szivárványban miként köt békét a tűz a vízzel, avagy ki volt és ki nem volt Noé. A szemünk láttára Saullá lett költővel Visky András beszélget. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS