2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

3888 fogva tartott szabadul hamarabb

2017. október 20. 12:37, utolsó frissítés: 12:38

Csütörtök éjfélig 529 fogvatartott szabadult a börtönből a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye (2017/169-es törvény) alapján, amelynek értelmében minden, nem megfelelő fogvatartási körülmények között letöltött 30 napért 6 nappal lerövidül a foglyok büntetése. További 3.349 fogvatartott lett jogosult arra, hogy kérje feltételes szabadlábra helyezését - közölte pénteken Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

Toader azt mondta, maga is meglepődött a szabadon engedett foglyok számának nagyságán. Nem hittem volna, hogy ekkora hatása lesz a törvénynek - jelentette ki a szaktárca vezetője egy pénteki konferencián, hozzátéve, hogy az adatok az Országos Börtönigazgatóság (ANP) igazgatójától, Marian Dobricától származnak.

A miniszter elmondta, a törvény alapján további 3.349 fogvatartott lett jogosult arra, hogy kérje feltételes szabadlábra helyezését. "Ez azt jelenti, hogy a bizottságoknak rövidesen nagyon sok dolguk lesz, mert nem tudom elképzelni, hogy lenne olyan fogvatartott, aki jogosult erre, és nem él a jogával, a törvényadta lehetőséggel" - mondta Toader. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS