2019. november 21. csütörtökOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma kezdődik a Fölszállott a páva 5. évada

2017. október 27. 14:16, utolsó frissítés: 14:16

Ma kezdődik a Duna televízióban a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató 5. évada, a Hagyomány összeköt! mottóval megrendezett műsorban idén ismét a felnőtteké a színpad.

Az első adásban, 20 óra 25 perctől a Duna televízióban a szarvasi, 21 órától pedig a fővárosi területi válogatón készült filmet tekinthetik meg az érdeklődők. A válogatófilm végén kiderül, kik a továbbjutók.

A mai adás után a keszthelyi és tatabányai fordulókat november 3-án, a hajdúböszörményi és az erdélyi Mikházán forgatott adásokat pedig november 10-én este láthatják a nézők. A területi válogatókból 48 produkció kerül az élőben sugárzott elődöntőkbe, amelyek november 17-től láthatók.

A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a 4 kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

Idén is 4 kategóriában állnak a zsűri elé a versenyzők: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok, valamint néptáncegyüttesek.

A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa.

Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

A műsort Novák Péter és Morvai Noémi vezeti. ( mti )

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS