2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hetedik alkalommal szervezik meg a Novum Generatio Nemzetközi Gitárnapokat Kolozsváron

2017. október 30. 15:30, utolsó frissítés: 15:30

A Harmonia Cordis Egyesület idén november 9–12. között szervezi meg a 7. Novum Generatio Nemzetközi Gitárnapokat Kolozsváron. A rendezvény koncertjei a sétatéri Kaszinó nagytermében zajlanak, 19.00 órai kezdettel. A gitárnapok megszervezését a romániai zenekedvelők és az ifjúság szépérzékének fejlesztése motiválja.

A koncertsorozat célja hármas: lehetőségek teremtése azok számára, akik a gitár iránt érdeklődést mutatnak, valamint a fiatal művészek bátorítása és támogatása, illetve a hangszer népszerűsítése.

A minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes esemény változatos programot kínál a klasszikus gitár kedvelőinek. A koncertek nem titkolt célja új kibontakozási lehetőségek biztosítani a klasszikus zene magas színvonalon játszó művészei és jövendőbeli előadói számára. A gitárnapok hosszabb távú célja, növelni a klasszikus gitározás népszerűségét.

A koncertekre a meghívottak Ausztriából, Franciaországból, Görögországból, Magyarországról, Spanyolországból és itthonról, Romániából érkeznek.

A rendezvény Románia egyik fontos klasszikusgitár tematikájú programjává nőtte ki magát, köszönhetően a szervezőcsapatnak és az önkénteseknek, illetve a partnereinknek, támogatóinknak.

A koncertekre a belepés ingyenes, és élőben követhetőek a www.harmoniacordis.org oldalon is. ( Közlemény )


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS