2018. december 17. hétfőLázár, Olimpia
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hamarosan indul a 10., és sajnos utolsó Temps d’Images

2017. november 01. 10:14, utolsó frissítés: 11:24

A független művészetek egyik legrangosabb romániai fesztiválja a Temps s'Images az idén elérkezett az utolsó előadássorozatához, jelentették be a szervezők október 30-án, a fesztivál sajtótájékoztatóján.

Miki Barniște a fesztivál igazgatója elmondta, hogy a független művészeti ágazat egyéb kulturális eseményeihez hasonlóan a Temps d'Images Fesztivál is elsősorban a Nemzeti Kulturális Alapnak és az intézmény programjain keresztül nyert támogatásoknak köszönhette a fennmaradását, de egyre kevesebb pénzt kapnak, így a jelenlegi felállás szerint az idei lesz az utolsó alkalom, hogy módjukban áll megszervezni a fesztivált.

A Temps d'Image Fesztivál tizedik és utolsó kiadására november 5. és 12. között kerül sor. A fesztivál programjába több mint 20 esemény került be: színházi- és táncelőadások, filmvetítések, performanszok, beszélgetések és könyvbemutatók, amelyek a Diskurzus és valóság téma köré csoportosulnak.

A fesztivál programjáról további részleteket lehet találni az esemény hivatalos oldalán.A fesztiválon egyebek mellett olyan előadások lesznek láthatóak, mint a Radu Apostol által rendezett Cukor nélküli család vagy a Mihai Lukács által rendezett Ki ölte meg Szomna Grancsát.Az előadások és más rendezvények a város különböző helyszínein lesznek megtekinthetőek, többek között olyan helyeken, mint az Ecsetgyár, Zug, a Tranzit ház, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem valamint a White Club. ( hírszerk )

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS