2020. július 15. szerdaHenrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Csíki Játékszín nyilatkozatban reagált az intézményt sújtó költségvetési megvonásokra

2017. november 13. 13:26, utolsó frissítés: 13:26

A Csíki Játékszín nyilatkozatban foglalt állást az intézményt sújtó költségvetési megvonások ügyében. A nyilatkozatot az alábbiakban közöljük:

A Magyar Színházi Szövetség, a színházi szakma és a táncművészet 65 kiválósága november 9-én kiadott nyilatkozatában tette nyilvánossá bölcs állásfoglalását intézményünk jövőjével kapcsolatban, amiért elismerésünket és köszönetünket fejezzük ki.

A magunk részéről töretlenül hiszünk színházunk két évtized alatt kiérlelt értékrendjében. Alapértéknek tekintjük a magas fokú kulturális hasznosulást, azt, hogy megfontoltan műsorra tűzött előadásaink a legkülönbözőbb életkorú és társadalmi hovatartozású nézőink sokaságának jelentenek rendszeres színházi kínálatot.

Székelyföld kulturális jellegzetességeiben gondolkodunk, ezért székhelyünkön kívül számos Hargita-megyei településnek biztosítjuk a színházkultúra rendszeres jelenlétét, identitásképző, közzöségmegtartó, -fejlesztő szerepét.

Társulatunkat ez a céltudatosság alakította igényes, családiasan összetartó, jól szervezett munkaközösséggé, melynek megfelelő szervezeti formája, a magas szintű munkakultúra biztosítéka, az önálló, autonóm színházintézmény.

Kijelentjük, hogy ennek megőrzése érdekében a változó finanszírozási körülmények között megfelelő rugalmasságot tanúsítunk az esedékes bértárgyalások során. Cserébe pusztán barátságos, befogadó környezetet, városunk szolgálatába állított alkotói szabadságunk támogatását kérjük.

E válságos helyzetben minden érintett, döntéshozók és színháziak felelőssége óriási. Az intézményünk által megteremtett és közvetített értékek láthatatlanok és megfoghatatlanok, de a megragadható és megszámlálható anyagiak mellett nélkülözhetetlen összetevői egy élhető, a következő generációk számára jövőt jelentő, kulturált környezetnek.

Az ügyünkért kiálló színházi szakmát illető köszönet mellett kinyilvánítjuk ez iránti maradéktalan elkötelezettségünket. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS