2019. december 5. csütörtökVilma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

FLOW2: nemzetközi mozgásszínházi fesztivál lesz Sepsiszentgyörgyön

2017. november 14. 14:37, utolsó frissítés: 14:50

November 22-26. között kerül megrendezésre a Flow Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál második kiadása, amelynek keretén belül öt vendégelőadásra, az M Studio új produkciójának bemutatójára, fotókiállításra valamint közönségtalálkozókra is sor kerül.

A fesztivál idei kiadásán olyan értékteremtő előadások lesznek láthatók, amelyek betekintést nyújtanak a kortárs európai tánc- és mozgásszínház különböző irányzataiba.

Az öt napos fesztivál keretében Sepsiszentgyörgyön játszik az athéni Onassis Cultural Centre, a Frenák Pál Társulat, a Gergye Krisztián Társulat valamint Fehér Ferenc.

The Station, fotó: Jókuti GyörgyThe Station, fotó: Jókuti György


A fesztivált Nagy József fotókiállítása nyitja meg november 22-én, 17:30-tól a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben. Nagy Józsefet, mint meghatározó színházi alkotót, koreográfust ismerheti a közönség, ezúttal egy régi szenvedélyének, a fotográfiának ad teret a fesztivál, amely „állandóan elkíséri” alkotómunkájában.

A kiállításmegnyitót követően kerül sor az M Studio legújabb produkciójának, a To_R c. előadásnak bemutatójára 19 órától a Háromszék Táncstúdióban.

Az előadás rendező-koreográfusa a nemzetközi sikereknek és elismerésnek örvendő Frenák Pál, aki először dolgozik a társulattal. Frenák Pál a kortárs európai táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival. 1989-ben alapította első együttesét Franciaországban, majd a Compagnie Pal Frenak-ot fiatal magyar táncosokkal kibővítve párizsi és budapesti székhellyel működő magyar-francia csapattá alakította.

Frenák Pál Társulat: Lutte, fotó: Boczkó Tamás	Frenák Pál Társulat: Lutte, fotó: Boczkó Tamás


A társulat két előadást is játszik a fesztivál keretében: november 24-én 19 órától a nő–férfi átjárhatóságát tematizáló faUN c. előadást láthatja a közönség a Háromszék Táncstúdióban, november 26-án 20 órától pedig a skandináv mitológiából és a keleti harcművészetekből inspirálódó LUTTE c. produkciót.

November 23-án az athéni Onassis Cultural Centre Dandelion c. produkciója lesz látható 18 és 20 órától a Tamási Áron Színház nagytermében.

Az előadás koreográfusai Hannes Langolf és Ermira Goro előadók, akik a világszerte elismert és műfajteremtő, londoni DV8 Physical Theatre tagjai. A Dandelion a két táncművész közös rendezői debütjét is jelzi egyben, és a boldogságkeresés, az őszinte emberi kapcsolatok lehetőségeit kutatja.

Ugyancsak első alkalommal lesz látható Sepsiszentgyörgyön a budapesti Gergye Krisztián Társulat Aukció c. performansza, amelyet november 26-án 18 órától lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban. A performansz előadója „name”, egy ismeretlen anonim képzőművész, kinek ecsete a táncos, vászna a színpadi tér. Az előadás célja egy festészeti alkotás megvalósítása, amely az est során „aukcióra” és „eladásra” kerül.

Gyergye Krisztián Társulat: AUCTION, fotó: Kővágó Nagy ImreGyergye Krisztián Társulat: AUCTION, fotó: Kővágó Nagy Imre


November 25-én 19 órától Fehér Ferenc koreográfus, táncművész legújabb előadása, a The Station c. produkció kerül bemutatásra. Fehér Ferenc visszatérő alkotó az M Studiónál, 2013-tól rendszeresen rendez a társulatnál.

Az előadások után közönségtalálkozókra kerül sor a Színház Büfében. Jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Jegyárak: 25 lej a teljes árú, illetve 15 lej a kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas, szakmai).

A részletes program az M Studio honlapján, illetve facebook oldalán érhető el. (Közlemény)

(címoldali fotó: Dandelion/ Anna Psaroudakis)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS