2019. április 23. keddBéla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Artériák címmel új műsort indít az Erdélyi Magyar Televízió

2017. november 24. 17:00, utolsó frissítés: 17:00

Artériák címmel új műsort indít november 28-án az Erdélyi Magyar Televízió. Ebben azok az emberek kerülnek középpontba, akiknek a munkája megkerülhetetlen, nélkülözhetetlen, de mégis szinte láthatatlan.

„Az artériák a szívtől elvezető nagy erek, a főerek kiindulnak a szívkamrákból, majd kisebb erekre oszlanak, átszőve egész testünket. Ehhez hasonlítanám azokat az embereket, akik kitartó, lankadatlan munkájukkal egy kisebb-nagyobb közösséget szolgálnak, olyan értékeket teremtenek, amelyek nélkül mindannyian szegényebbek lennénk”, indokolta a címválasztást a műsorvezető-szerkesztő Farkas Katalin.

Kiemelte, olyan személyekről van szó, akik életükkel, munkájukkal példát mutatnak, mindannyiunknak. A minden kedden este fél kilenctől képernyőre kerülő Artériák hétről-hétre igyekszik minél közelebb hozni a minket körülvevő valóságot, embereket, szakmákat, akikről/amelyekről sokszor méltatlanul keveset tudunk.

„Az Artériákkal igényes szórakoztatást nyújtunk, az általános emberi értékekre, az elfogadásra, egymás munkájának a tiszteletére, értékelésére hívjuk fel a figyelmet. Ez szervesen illeszkedik az Erdélyi Magyar Televízió műsorpolitikájába, feladatunknak tekintjük ugyanis az empátiára, az elfogadásra való nevelést, a társadalmi szolidaritás építését”, hangsúlyozza Szepessy Előd, a televízió főszerkesztője.

Az Artériák első adását november 28-án, kedden este fél kilenctől tekinthetik meg, melynek középpontjában Székely Árpád áll, aki negyedszázada vezeti Erdély egyik legeredményesebb iskoláját, a Kolozsvári Református Kollégiumot. De nemcsak az iskolát igazgatja, hanem a tanintézmény ma már messze földön híres kórusának is ő a karvezetője. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS