2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bejelentették az első tíz filmet, amelyet biztosan levetítenek majd a 2018-as TIFF-en

2017. december 18. 18:25, utolsó frissítés: 18:25

Nemzetközi fesztiválokon díjnyertes filmeket jelentettek be a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) szervezői. Közleményükben a rendezők tíz olyan filmet jelentettek be, amelyekről már biztosan tudni, hogy levetítenek a fesztivál ideje alatt. Az alkotások többsége szerepelt már a velencei vagy a San Sebastian-i filmfesztiválokon is. A TIFF tizenhetedik kiadását 2018. május 25. és június 3. között rendezik meg Kolozsváron.

Az első film, amellyel biztosan találkozhatunk a filmfesztiválom az a Samuel Maoz által rendezett Foxtrot, amely elhozta az Ezüstoroszlán díjat a Velencei Filmfesztiválról. Az érdeklődök megnézhetik a Gunnar Sigurdssonrevine által rendezett Under the Tree című filmet is, amelyet a Velencei Filmfesztivál mellett Zürichben és Hamptonsban is díjaztak.

Az olasz musical a Love and Bullets / Ammore et malavita is megtekinthető lesz majd a TIFF-en. A közlemény szerint a filmet a maffiatörténetek szerelmesei semmiképpen se hagyják ki. A musicalt kedvelők megtekinthetik továbbá a Susanna Nicchiarelli által írt és rendezett Nico, 1988 című filmet is, amely a Velencei Filmfesztiválon is kitüntettek már.

A Lucien Castaing-Taylor és Verena Paravel által rendezett Caniba című dokumentumfilm pedig a velencei esemény zsűrijének a különdíját nyerte el korábban. Szintén Velencéből jön Kolozsvárra a Longing című film, amelyet Savi Gabizon rendezte.

A Jhonny Hendrix Hinestroza által rendezett Candelaria szintén díjazott alkotás, amelyet a kolozsvári filmkedvelők is megtekinthetnek a TIFF-en. Látható lesz továbbá a San Sebastian Filmfesztivál díjazott alkotása a Life and Nothing More, amelyet António Méndez Esparza rendezett.

Jon Garano és Jose Mari Goenaga által rendezett Giant / Handia című filmet pedig azoknak ajánlják a szervezők, akik odavannak a lírai filmalkotásokért. Ugyanakkor a közlemény szerint érdemes lesz megnézni az argentin rendező Diego Lerman A Sort of Family című filmjét is, amely a San Sebastian és Chicagói Filmfesztiválon is volt díjazva.

A fesztivál további filmjeiről és eseményeiről a fesztivál honlapján tudhatnak meg többet az érdeklődők. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS