2019. december 5. csütörtökVilma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Viszkist már csaknem 15 000 néző látta Romániában

2018. február 02. 13:25, utolsó frissítés: 13:37

A Viszkis című filmet a premierek hétvégéjén Romániában 8726 néző tekintette meg és február 1-ig csaknem 15 000-en látták. Romániában a Vándormozi és a Taylor Projects olyan településeken is bemutatta az alkotást, ahol nincsen filmszínház. A Balassi Intézet partnerségével megvalósított január 26-ai bukaresti premieren és sajtóvetítésen a szakmai közönség megtapsolta a filmet.

Antal Nimród
alkotása Ambrus Attila életét dolgozza fel. A székely származású budapesti bankrabló korának legnagyobb bűnözője volt egész Kelet-Európában.

A magyar rendőrség hat éven keresztül nem tudta elkapni. 13 évig tartó börtönbüntetése alatt szakmát tanult, majd megragadta az élet által számára kínált második esélyt és új életet kezdett, ma saját kerámiamárkájából él.

Meglepő volt a romániai mozik érdeklődése is a produkció iránt. Számos Kárpátokon túli városban műsorra tűzték a filmet, mint például Suceava, Galac, Medgidia, Karánsebes vagy Vulkán.A forgalmazó eredeti terve szerint Ambrus Attila csíkszeredai származása okán a filmet csak Erdélybe vitték volna el. A rendkívüli érdeklődés miatt azonban számos bemutatót tartottak Románia északi csücskétől a déli megyékig számos nagyvárosban.

Felvidéken már majdnem 500-an nézték meg A Viszkist három vetítésen a révkomáromi Tatra moziban, de hamarosan indul a bemutató Párkányban és más városokban is a Felvidéki Vándormozi műsorán.

Február 2-án kezdődik A Viszkis bemutatója a Vajdaságban Adán, majd további vetítések következnek Zentán, Szabadkán, Topolyán, Szenttamáson és sok más településen. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS