2019. április 24. szerdaGyörgy
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia legjobb természetfotói érkeznek a Borszék Bogrács Fesztre

2018. július 04. 17:04, utolsó frissítés: 2018. július 05. 16:43

Az idén először megszervezett, július 13-15. között zajló Ceaun Borsec Festival - Borszék Bogrács Fesztivál multikulturális-, művészeti- és gasztronómiai programsorozat kiemelkedő helyet biztosít a fotós projekteknek. Ezek között egy rendhagyó, szabadtéri kiállítást is láthatnak a „csáunozók”: Románia legjobb természetfotósai munkáiból.A borszéki központi park lesz a helyszíne annak a Székelyföldön eddig egyedülálló fotókiállításnak, amelyben a Borszék Bogrács Feszt (BBF) szervezői – Secvențe Kulturális Egyesület és a Papa la Sanyi gasztronómiai vállalkozás - partnere az Alpin Film Festival – „a hegyi filmek fesztiválja”, illetve a FORONA fotóegyesület vesznek részt.

Az együttműködés eredményeként az érdeklődők Románia legjobb természetfotósainak alkotásait csodálhatják majd meg július 13-15. között a Hargita megyei fürdővárosban.

„A kiállítás témája mi más is lehetne, mint A Víz” – mondta Dan Burlac, a BBF-et szervező egyesület elnöke, aki egyébként az egyik legismertebb romániai filmproducer, és a szintén ingyenesen látogatható Alpin Film Festival alapító igazgatója is.

„Nagyon örülünk, hogy a kiállításunk a brassói piactérről „a Borvizek Királynője”, azaz Borsec ásványvíz „elé járulhat”. Köszönetünket fejezzük ki Dan Dinunak és barátainknak a Nikontól, a kiállítás létrejöttében nyújtott segítségükért – tette hozzá a producer.

A vándortárlat borszéki állomásán a tervek szerint mintegy 40 kinagyított, pannókon rögzített fénykép lesz látható, egy olyan válogatás révén, amelyben a fotósok nézőpontja eljátszik a víz csodálatos természeti megnyilvánulásaival – vagy pedig egyszerűen csak tetten éri azt.

A Borszék Bogrács Feszt egy magánkezdeményezésre – a Papa la Sanyi tulajdonosa, Pădurean Sándor ötletére és mecenatúrájával – létrejött programsorozat, mely idén Borszéken kap helyet. A program a sport- és szabadidős tevékenységekre, kultúrára, interaktív műhelyekre, és a minőségi zenére teszi a hangsúlyt, és várja mindazokat, akik éppen erre vágynak – mindezt azzal a céllal, hogy a fürdővárosként újból fellendülő Borszékre irányíthassa már most az aktív turizmust kedvelők figyelmét.

Ha csak az esti koncerteket nézzük, ez is a több mint 15 éves Papa la Sanyi zenei örökségét gyümölcsözteti: jelen lesz a Timpuri Noi, Fanfara Transilvania, Bosquito, Nightlosers.

Az eseménysorozat fontos zenei-művészeti elemeit pedig a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet hozza a koncepcióba, például filmeket, vintage fotókiállítást, vagy a Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet már most nagy érdeklődést kiváltó koncertjét.

A háromnapos program-kavalkásból itt lehet mazsolázni.

A Secvențe Kulturális Egyesület és a Papa la Sanyi által megszervezett projekt célja: ráirányítani a figyelmet Borszék országos érdekeltségű fürdőváros fontosságára az európai szintű gyógyturizmus piacán. A rendezvény a Borszék Városháza együttműködésével jött létre. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS