2019. április 25. csütörtökMárk
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elindítja negyedik Slam Poetry évadát a Nest

2018. október 17. 16:40, utolsó frissítés: 16:40

A Nest az előző három év mintájára újra elindítja Slam Poetry évadát, ahol lehetőség nyílik a fiatal tehetségek bemutatkozására.

Október 18-án, csütörtökön 20.00 órától a kolozsvári Bulgakov Kávéházban Slam Poetry Open Mic-al startol az új slam szezon. Ezt követően veszi kezdetét az erdélyi Open Mic turné, amelynek következő három állomása: Székelyudvarhely, Csíkszereda és Medgyes.

A Nest erdélyi Open Mic turnéjának plakátjaiA Nest erdélyi Open Mic turnéjának plakátjai


A szervezők célja lehetőséget adni arra, hogy mindenki kipróbálhassa magát a műfajban a nyitott mikrofon segítségével. A megszokott pontozástól eltérően nem lesz kijelölt szakmai zsűri, a produkciók után a közönség tapsa dönti el az elhangzó szövegek erősségét.

Jelentkezni a Nest Facebook és Instagram oldalán, vagy a helyszínen lehet.

Időpontok és helyszínek:


·Október 18., Kolozsvár – Bulgakov Caffé, 20 óra

·Október 19., Székelyudvarhely – Felső G - 'Zújgé, 22 óra

·Október 20., Csíkszereda – GRUND, 20 óra

·Október 26., Medgyes – Traube Borpince, 20 óra

Fotó: Gönczy TamásFotó: Gönczy Tamás


„A slam poetry egy előadó költészeti verseny, amely csakis szóban és leginkább élőben hatásos.

A múlt század nyolcvanas éveinek közepén jelent meg, mint önálló előadói műfaj, a Spoken Word versengő formájaként, Marc Kelly Smith kezdeményezésére.

Nem versfelolvasás, mert első hallásra is érthető a szöveg és többnyire fejből mondják, színpadi elemekkel tarkítva. Nem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv, bárki felmehet a színpadra. Nem rap, mert nincs alatta zene és nem is szükséges a kötött ütemes lüktetés.

Kicsit mégis rap, mert az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Kicsit mégis színház, mert az egyes versek előre megtervezettek, begyakoroltak és az előadók a szavakon kívül egész testüket is bevethetik. Kicsit mégis vers, mert többnyire van benne rím, hasonlat, metafora és egyéb költészeti elemek” - írja a Slam Poetry kapcsán a Nest szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

MultikultRSS